Lördag 13 Aug
Stockholm

Duplantis vann – 6,10 meter i Polen

Armand Duplantis stannade på 6,10 i Chorzow. Arkivbild.
Armand Duplantis stannade på 6,10 i Chorzow. Arkivbild. Foto: TT

Armand Duplantis vann Diamond League-galan i Chorzow i Polen.Men han stannade på 6,10 och utmanade inte sitt eget världsrekord. Nu blickar han framåt.EM kan bli kul, säger han till C More.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det krävdes tre försök för Armand Duplantis att klara 6,10. Därefter avslutade han tävlingen och gjorde inget försök på nytt världsrekord.

Tävlingen i Polen var den första för Armand Duplantis efter VM i Eugene i juli där svensken tog guld och satte världsrekord på 6,21.

Förhållandena för rekordhöjder i Polen var inte de bästa med en regntung bana efter skurar tidigare under tävlingen.

— Det kändes ganska bra. Det var inte perfekt väder för oss, men om du sagt till mig i förra veckan att jag skulle hoppa 6,10 här hade jag blivit ganska glad. Så jag ska inte klaga, säger Duplantis till C More

Konkurrenterna långt efter

Duplantis gick in i tävlingen på 5,63 och tog sedan även 5,83 i första försöket.

Svensken hade redan vunnit tävlingen när han klarade 5,83 och konkurrenterna fallit från. Norrmannen Sondre Guttormsen och Ernst Jon Obiena, Filippinerna, var närmast, men klarade bara 5,73. Rivalen Chris Nilsen mäktade bara med 5,53 och slutade femma.

Duplantis tog även 6,00 i det första försöket innan han höjde med tio centimeter till 6,10. Men efter att ha klarat det i tredje försöket tog svensken på sig överdragskläderna.

Bra teknik

Han var ändå rätt nöjd.

— På 6,10 använde jag en ganska mjuk stav, så jag visste att det måste ha varit ett jättebra tekniskt hopp för mig. Jag gjorde det bra på de sista försöket, förklarar Duplantis.

Redan på tisdag tävlar Duplantis igen, då i en Continental Tour-gala i Szekesfehervar i Ungern.

Sedan väntar EM i München, stavhoppet avgörs den 20 augusti.

— EM kan bli kul och jag är taggad för det.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.