Frenkie de Jong. Arkivbild.
Frenkie de Jong. Arkivbild. - Foto: TT

Barça hotar dra de Jong inför rätta

Den spanska superklubben Barcelona hotar att dra sin nederländske mittfältsstjärna Frenkie de Jong inför rätta.


Ledningen för La Liga-klubben vill att nederländaren går med på att annullera den kontraktsförlängning som gjordes 2020. Skälet är att klubbledningen anser att kontraktet innehåller otillåtna detaljer, enligt The Athletic.

Det påstått felaktiga kontraktet från 2020 innehöll bland annat en förlängning med två år och gäller nu till 2026. Kontraktet undertecknades av Barças tidigare styrelse som avgick hösten 2020.

I stället vill klubben och den nuvarande ledningen att parterna går tillbaka till innehållet i det kontrakt som upprättades när de Jong kom till Barcelona från Ajax 2019.

I mitten av juli skickades ett brev till de Jong där han informerades om att klubben är redo att inleda ett straffrättsligt förfarande för att fastställa vad som hände när kontraktet undertecknades och för att ta reda på vem som var ansvarig.

Enligt The Athletic är den gamla styrelsen övertygad om att kontraktet från 2020 är giltigt och att inget olagligt hänt.

Under stora delar av sommaren har mycket kring Barcelona handlat om mittfältaren Frenkie de Jong. Enligt spanska medier har Barça bett honom att antingen acceptera en lönesänkning eller gå med på att lämna Camp Nou.

Bland annat har de Jong under sommaren kopplats till Manchester United, men trots att Premier League-klubben uppges ha fått ett bud accepterat vill de Jong inte gå med på övergången.

Årets säsong av La Liga inleds till helgen och i premiären på lördag ställs Barcelona mot Rayo Vallecano.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: