Måndag 26 Sep
Stockholm

Hansson om duellen: "Ville inte visa allt"

Louise Hansson slåss om guldet på 100 meter fjäril på måndagskvällen. I semifinalen sparade hon på krutet och hade näst snabbaste tid.
Louise Hansson slåss om guldet på 100 meter fjäril på måndagskvällen. I semifinalen sparade hon på krutet och hade näst snabbaste tid. Foto: TT

Snabbast i försöken – tvåa i semifinalen.Louise Hansson "mörkade" inför finalduellen på 100 meter fjäril mot fransyskan Marie Wattel.Jag ville inte visa allt jag har i kroppen, säger hon efter semifinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

VM-tvåan Marie Wattel vann sitt semifinalheat på 56,99 medan Louise Hansson var först i sitt med 57,54.

Trean Angelina Köhler, Tyskland, var ytterligare en halv sekund bakom Hansson.

Så finalen ser ut att bli en duell om guldet.

— Jag kommer bara att köra, försöka ha roligt och "rejsa". Det är då jag simmar som bäst. Hon kommer att vara jättesnabb och stark, men jag känner mig också bra så det ska bli kul att gå in och utmana henne, säger Hansson.

"Väldigt lugn"

Louise Hanssons semifinaltid var något över försökstiden och 1,3 sekunder över hennes personliga rekord.

— Det kändes väldigt behagligt, väldigt kontrollerat. Skönt att jag hade ett väldigt lugn inför loppet, det kände jag efter VM att jag behövde träna på eftersom det är väldigt mycket känslor, säger Louise Hansson.

Två av de tre senaste mästerskapsfinalerna har slutat i tårar.

Först på EM förra året då hon dominerade stort i försök och semifinal innan hon gjorde sitt sämsta lopp i finalen och fick nöja sig med brons.

Björn Seeliger hade stora förhoppningar om att nå final på 50 meter ryggsim efter att ha putsat sitt eget svenska rekord med 31 hundradelar i försöken till 24,79 och slutat trea.

"Skitdåligt"

Men i semifinalen stannade klockan på 25,09 och han hamnade precis utanför finalen, på nionde plats – fem hundradelar ifrån.

— Det var skitdåligt. Jag gled i starten och det ska man inte göra på den här nivån. Jag fick ju simma i kapp alla, säger en besviken Seeliger som har sin huvudgren, 50 meter fritt, kvar i EM.

Sophie Hansson valde att stryka sig från semifinalen på 200 meter bröstsim efter en motig försökssimning där hon var drygt fyra sekunder över sitt personbästa.

Klara Thormalm, däremot, krossade sitt personliga rekord både i försök och semifinal. Totalt kapade hon 2,65 sekunder och landade på 2.28,22 i semifinalen. Det var visserligen långt ifrån final, 15:e plats, men Jönköpingssimmaren var så klart nöjd.

— Jag vet inte hur det hände. Det här är en gren som jag precis har börjat med i långbana, så det är jättekul att jag kan få ned tiden, säger 24-åriga Thormalm som tidigare i veckan också nådde semifinal på sin huvuddistans 100 meter bröstsim.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.