David Alaba och Real Madrid firar vinnarmålet.
David Alaba och Real Madrid firar vinnarmålet. - Foto: TT

Real Madrid vände via läcker frispark

Real Madrid åkte till Andalusien för att inleda sitt titelförsvar mot nykomlingen Almería. Det satt långt inne men David Alabas frisparkspärla fällde avgörandet för "Los Blancos".

Real Madrid-supportrar satte nog kvällskaffet i vrångstrupen när Inigo Eguaras redan efter sex minuter lobbade fram en delikat yttersida på djupledslöpande Largie Ramazani. Belgaren tog med sig bollen i steget och placerade in 1–0.

Bortalaget hade över 70 procent av bollinnehavet och sköljde över Almería med våg efter våg. Känslan var inte om, utan när, Real Madrid skulle kvittera mot ett vilt kämpande och uppoffrande hemmalag. Men något kvitteringsmål kom aldrig under första halvlek, då Lucas Vázquez boll i nät blåstes av för en minimal offside.

Halvtidsvisslan kom förmodligen lägligt för Almería som gick ut i katakomberna till stående ovationer.

Förarbete av Vinicius

Efter över 20 avslutsförsök och en timmes spel kom till slut kvitteringen efter fint förarbete av fjolårssensationen Vinicius Junior. Det var till slut Vázquez som revanscherade sig efter den tidigare offsidespringningen.

Precis innan värme- och dryckespausen var vändningen fullbordad. Nyss inbytte David Alaba skruvade in en helt perfekt frispark stolpe in – med sin första bollberöring i matchen.

2–1 stod sig matchen ut, trots att Almería fick två gyllene lägen att kvittera. Som så många gånger förut stod stjärnmålvakten Thibaut Courtois i vägen.

Real Sociedad vann

Alexander Isaks Real Sociedad vann sin La Liga-premiär på bortaplan mot Cadiz. Nyförvärvet Takefusa Kubo blev matchjälte.

Isak startade matchen men blev utbytt i matchminut 85.

I den 24:e minuten lyfte Mikel Merino in en perfekt avvägd boll i straffområdet. Supertalangen Takefusa Kubo, som tidigare tillhört Real Madrid, tog ner bollen och klappade till på halvvolley. 1–0 räckte för tre poäng.

Nästa match för Real Sociedad är mot ett revanschsuget Barcelona på hemmaplan. Robert Lewandowski med fler fick bara 0–0 mot Rayo Vallecano.

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.