Måndag 26 Sep
Stockholm

Guldtårar för systern – Sophie Hansson vidare

Sophie Hansson tog sig vidare med sjätte tid på 50 meter bröstsim i EM.
Sophie Hansson tog sig vidare med sjätte tid på 50 meter bröstsim i EM. Foto: TT

Sophie Hansson tog en välbehövlig vila inför 50 meter bröstsim och njöt av sin systers EM-guld.Det gav en sjätteplats i försöken.Hennes guld lyfter både mig och hela laget, säger Sophie Hansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Totalt fyra svenskar avancerade från tisdagsmorgonens försök på EM i Rom.

Sophie Hansson berättar att det blev känslosamt på läktarplats när storasyster Louise, 25, tog EM-guld på 100 meter fjäril i måndags kväll.

— Jag börjar gråta bara jag tänker på det. Jag fällde en och annan tår på läktaren. Hon förtjänar det mer än någon annan, säger Sophie, 24, som simmade på 30,80 i försöken – knappt en halv sekund över personliga rekordet.

Sophie Hansson har haft det motigt hittills, kunde inte försvara sitt EM-guld utan slutade sexa på 100 meter bröstsim och strök sig från semifinalen på dubbla distansen efter att ha varit fyra sekunder över sitt personliga rekord i försöken.

— Det var ett väldigt svårt beslut att ta. Men det var verkligen vad jag behövde just då för att klara den här veckan, säger hon.

Hoppas på final

Hon tyckte försökssimningen var bra när hon väl fick upp farten.

— Jag var ändå under 31 sekunder och det är bra med tanke på var jag är just nu. Det ska bli kul med semifinal i kväll. Det behövs nog gå ned någon tiondel för final, säger hon.

Klara Thormalm tog sig till sin tredje semifinal i bröstsimmet detta EM med tolfte tid, 31,43.

Arianna Castiglioni, Italien, var snabbast med 29,91.

OS-simmaren Björn Seeliger, som var med i bronslaget i måndagskvällens mixedlagkapp, tog också en sjunde plats i försöken på 50 meter fritt med 22,13.

"Lite halvdant"

Seeliger har simmat flera 100-meterslopp under EM, både individuellt och i lag, och presterat allt bättre och bättre efter att ha åkt ut i semifinal individuellt.

Men det satte spår på 50.

— Jag kände mig som en 100-meterssimmare. Jag försökte slappna av, men det blev lite halvdant och jag spänner mig, säger Seeliger som var drygt fyra tiondelar över personbästa.

— Förhoppningsvis kan det gå snabbare i kväll.

William Lulek avancerade också och hade 15:e tid på 200 meter medley, 2.04,29.

Däremot hade mixedlaget på 4x200 meter fritt stolpe ut och blev nia, 29 hundradelar från en final dit Danmark tog åttonde och sista platsen.

Victor Johansson (1.49,32), Robin Hanson (1.50,14), Sofia Åstedt (2.03,53) och Hanna Berman (2.04,66) fick sluttiden 7.47,65.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.