Charlotte Kalla är med i Mästarnas mästare.
Charlotte Kalla är med i Mästarnas mästare. - Foto: TT

Kalla och van der Poel i Mästarnas mästare

SVT har presenterat vilka idrottsprofiler som ska vara med i tv-programmet Mästarnas mästare nästa år.Bland andra är tre OS-guldmedaljörer med: Nils van der Poel, Anja Pärson och Charlotte Kalla."Fylld med glädje, spänning och förväntan", skriver Kalla på Instagram.


Fakta: Mästarnas mästare 2023

Anja Pärson, alpint.

Charlotte Kalla, längdskidor.

Nils van der Poel, skridsko.

Rickard Nordstrand, kickboxning.

Andreas Bergwall, bandy.

Johan Wissman, friidrott.

Maria Gretzer, hästhoppning.

Anders Holmertz, simning.

Jonna Adlerteg, gymnastik.

'Elina Öhman, skotercross.

Både skridskoåkaren Nils van der Poel och längdikonen Charlotte Kalla avslutade sina professionella idrottskarriärer i vintras. van der Poel avslutade med dubbla OS-guld i Peking samt ett guld på allround-VM.

Charlotte Kalla, som har flera OS- och VM-guld på meritlistan, avslutade med guldjubel på SM i mars.

Anja Pärson, som har ett OS-guld och sju VM-guld i alpint, säger till SVT att hon har haft en stående förfrågan under flera års tid.

— Vi får väl se om jag lyckas. Jag kommer nog ha en del förväntningar att vara det som folk känner igen mig från. Så det är klart att jag kommer vara lite nervös i början, säger hon till SVT.

Bland övriga deltagare märks bland andra simmaren Anders Holmertz, gymnasten Jonna Adlerteg och sprintern Johan Wissman.

Mästarnas mästare 2023 spelas in i Montenegro i september i år och kommer att visas under våren.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.