Tisdag 27 Sep
Stockholm

Bengtström klar med skrällarna: "Vet vad jag kan"

Carl Bengtström räknar med att nå EM-final på 400 meter.
Carl Bengtström räknar med att nå EM-final på 400 meter. Foto: TT

400-meterslöparen Carl Bengtström hoppas på nya stordåd när han jagar sin första mästerskapsmedalj utomhus. Målet är högt satt, men det är också självförtroendet.En final ska jag gå till, inga konstigheter, säger han inför EM i München.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

22-åringen slog igenom på inomhus-VM i våras. Carl Bengtströms brons på 400 meter i Belgrad var en skräll.

På EM i München tycker han själv inte att det skulle vara en skräll om han tar medalj på 400 meter häck.

— Frågar du mig och min coach så vet vi vad jag kan, då kanske det inte är någon jätteskräll men många andra har kanske inte det på sina tippningar, säger han.

"Inte lätt"

Bengtström minns en fantastisk känsla över att ta sin första internationella seniormedalj – en känsla han vill uppleva igen.

— Jag skulle absolut vilja uppleva den känslan igen. Jag vet vad som krävs och det är inte lätt, men jag kan klara det om det är min dag och allting stämmer.

Carl Bengtström tog brons på 400 meter i inomhus-VM i våras. Arkivbild.

Slipper försöken

Eftersom Bengtström är fjärderankad i startfältet står han, likt övriga i topp tolv, över försöken och kan fokusera på semifinalen direkt.

— Först och främst är målet att gå in i semifinal på torsdag och springa bra och ta mig till final, vilket jag både hoppas och tror på, och sedan är det bara att köra.

Att utmana bland andra världsrekordinnehavaren, norrmannen Karsten Warholm, och Europaettan i år, fransmannen Wilfried Happio, är ingen lätt uppgift för 22-åringen.

— Jag måste vara uppe på min högstanivå för att slåss om medaljerna men det finns möjlighet, säger Bengtström.

Till skillnad från VM i Eugene, där han var nöjd trots missad final, skulle det vara en stor besvikelse om fredagens final avgörs utan Carl Bengtström.

— En final ska jag gå till, inga konstigheter.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.