Deshaun Watson når förlikning i fallet om sexuella övergrepp. Arkivbild.
Deshaun Watson når förlikning i fallet om sexuella övergrepp. Arkivbild. - Foto: TT

NFL-stjärna straffas för sexuella övergrepp

Cleveland Browns quarterback Deshaun Watson når förlikning med NFL och spelarfacket. Han stängs nu av 11 matcher samt bötfälls motsvarande 52 miljoner kronor.25 kvinnor har skickat in stämningsansökningar för sexuella övergrepp och olämpligt uppförande av stjärnan.


I civilrättsliga stämningar har 25 kvinnor anklagat Watson för sexuella övergrepp i samband med massagebehandlingar under åren 2020–2021, något han blivit friad för i domstol.

NFL:s disciplinnämnd stängde först av stjärnan i amerikansk fotboll i sex matcher, men beslutet överklagades av såväl ligaorganisationen som spelarfacket.

Nu har en förlikning kommit: 11 matchers avstängning och böter motsvarande 52 miljoner svenska kronor. Watson måste också genomgå en behandlingsplan av beteendeexperter.

— Deshaun är fast besluten att göra det hårda jobb som krävs för att arbeta med sig själv, något som krävs för att han ska kunna återvända, sade NFL-kommissionären Roger Goodell.

— En dag kommer jag att berätta min sida av historien. Jag har alltid hävdat min oskuld och jag står fast vid den. Men för att jag ska kunna fortsätta min karriär framåt så behöver jag lägga min stolthet åt sidan, sade Watson själv.

Quarterbacken skrev i våras på ett femårskontrakt med Cleveland Browns värt motsvarande 2,3 miljarder kronor. Det är det största kontraktet, med garanterade pengar, i NFL:s historia.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.