Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i segling.
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i segling. - Foto: TT

VM-silver till svensk seglarduo – "Jättestolta"

Den svenska seglarduon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i kanadensiska Halifax, i klassen 49erFX.


Bobeck och Netzler hade redan innan dagens avgörande tävlingar säkrat en silvermedalj, och behövde placera sig med två båtars marginal ned till ledande nederländska duon Odile van Aanholt och Annette Duetz för att sno guldet.

Samma duo snuvade även svenskorna på EM-guldet tidigare i sommar.

Men det blev aldrig någon riktig kamp i finalen. Svenskorna kom fel i starten, fick chansa och var aldrig nära att hota nederländskorna, som seglade in på en tredjeplats. Svenskduon seglade in på tiondeplats.

Därmed fick de nöja sig med silver – duons första VM-medalj.

Bobeck och Netzler har bara seglat ihop i ett knappt år och säkrade tidigare i somras ett EM-silver.

"Vår andra mästerskapsmedalj på vårt andra mästerskap tillsammans. Vi kan inte riktigt förstå det. Vi är nästan i chock", säger Netzler enligt Svenska seglarförbundet.

VM i Halifax har bjudit på många olika förhållanden – från lättvind till hårdvind. Men den svenska duon var med i toppstriden redan från och med den första dagen.

"Vi har seglat bra hela veckan, men vi har också haft det tufft och det har ibland känts lite motigt. Men vi är jättestolta. Sedan snubblade vi lite på målsnöret i sista medaljracet när vi hade chansen på guldet. Men vi är väldigt nöjda med VM-silvret", säger Bobeck.

TT
Senaste nytt

45-åringen gör comeback – tävlar i Gällivare

Största förlusten i LeBron James NBA-karriär

1 timme sedan
Los Angeles Lakers-stjärnan LeBron James har en lång och oerhört framgångsrik NBA-karriär. Men matchen mot Philadelphia 76ers vill han sannolikt bara glömma.

Segersviten sprack för Girona mot Atlethic Bilbao

1 timme sedan
Girona hade fem raka segrar inför hemmamatchen i La Liga i fotboll mot Atlethic Bilbao. Då kom första poängförlusten sedan den 30 september. Matchen på måndagen på Estadi Montilivi slutade 1-1 (0-0).

AIK avgjorde mot Tingsryd i förlängningen

1 timme sedan
Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Tingsryd och gästande AIK var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Mathew Maione blev matchhjälte för AIK med sitt mål blott 37 sekunder in i förlängningen.

Willian tvåmålsskytt när Fulham vann

1 timme sedan
Fulham vann mötet med Wolverhampton hemma med 3-2 (1-1) på måndagen i Premier League i fotboll.

Bologna avgjorde i andra halvlek mot Torino

1 timme sedan
Bologna vann hemmamatchen i Serie A mot Torino på måndagen. Matchen slutade 2-0 (0-0) efter att Bologna avgjort matchen i andra halvlek.