Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i segling.
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i segling. - Foto: TT

VM-silver till svensk seglarduo – "Jättestolta"

Den svenska seglarduon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i VM i kanadensiska Halifax, i klassen 49erFX.


Bobeck och Netzler hade redan innan dagens avgörande tävlingar säkrat en silvermedalj, och behövde placera sig med två båtars marginal ned till ledande nederländska duon Odile van Aanholt och Annette Duetz för att sno guldet.

Samma duo snuvade även svenskorna på EM-guldet tidigare i sommar.

Men det blev aldrig någon riktig kamp i finalen. Svenskorna kom fel i starten, fick chansa och var aldrig nära att hota nederländskorna, som seglade in på en tredjeplats. Svenskduon seglade in på tiondeplats.

Därmed fick de nöja sig med silver – duons första VM-medalj.

Bobeck och Netzler har bara seglat ihop i ett knappt år och säkrade tidigare i somras ett EM-silver.

"Vår andra mästerskapsmedalj på vårt andra mästerskap tillsammans. Vi kan inte riktigt förstå det. Vi är nästan i chock", säger Netzler enligt Svenska seglarförbundet.

VM i Halifax har bjudit på många olika förhållanden – från lättvind till hårdvind. Men den svenska duon var med i toppstriden redan från och med den första dagen.

"Vi har seglat bra hela veckan, men vi har också haft det tufft och det har ibland känts lite motigt. Men vi är jättestolta. Sedan snubblade vi lite på målsnöret i sista medaljracet när vi hade chansen på guldet. Men vi är väldigt nöjda med VM-silvret", säger Bobeck.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.