Lördag 3 Dec
Stockholm

Skellefteå vann toppmöte – Pudas tvåmålsskytt

Jonathan Pudas gjorde två av målen i segern mot Rögle. Arkivbild.
Jonathan Pudas gjorde två av målen i segern mot Rögle. Arkivbild. Foto: TT

Skellefteå blixtstartade matchen men Rögle kom tillbaka starkt.Efter en svängig och dramatisk slutperiod kunde västerbottningarna hålla undan till seger med 5–2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

— Jätteskönt. De har en förmåga att klamra sig fast i matchen fast vi är bättre, så det här ger jättemycket självförtroende, säger Skellefteåbacken Oskar Nilsson, som pangade in 4–2 i den tredje perioden när Rögle jagade en kvittering.

Rögle hade vunnit de tre senaste matcherna lagen emellan men det var Skellefteå som kom ut starkast den här gången.

Västerbottningarna blixtstartade, dominerade totalt inledningsvis och hade en 2–0-ledning efter knappa sju minuters spel.

— Skellefteå tävlade från start och vi var inte beredda på deras fart. Men killarna visade karaktär och höll oss kvar i matchen. Ändå var det starten och en rad domslut som inte gick vår väg som fällde oss. Men rätt lag vann, säger Rögletränaren Cam Abbott.

Pudas tvåmålsskytt

Skellefteåbacken Jonathan Pudas inledde och avslutade målskyttet. Först sköt han för styrning efter 3.04 men prickade Röglekaptenen Anton Bengtssons ena skridsko så att pucken gick i mål. På slutet satte Pudas sitt andra mål i öppen kasse och har nu gjort sex poäng på de fyra inledande omgångarna.

Joakim Lindström hyllades före matchen för sitt poängrekord i Skellefteå. Hans totalt 466 poäng genom tiderna utökades med ytterligare en efter 6.48. Då prickade 39-åringen först stolpen, men kunde se på när pucken retfullt letade sig över mållinjen bakom Röglemålvakten Christoffer Rifalk.

Skellefteå var bättre i allt till att börja med men en 2–0-ledning är ingen garanti för seger när man möter ett topplag som Rögle. Skåningarna imponerade stort vid torsdagens bortaseger mot Luleå.

"Ingen bra match"

Det enda som har varit sisådär i lagets båda inledande segrar har varit spelet i numerärt underläge. Nu klarade man boxplay efter boxplay – och mitt i den andra perioden kom också reduceringen till 2-1. Det var Linus Sjödin som slängde iväg en puck till synes på måfå, men supertalangen Marco Kasper slängde fram klubban och kunde styra in pucken bakom Gustaf Lindvall i hemmamålet.

Och plötsligt var Rögle i förarsätet. Efter att tidigare stundtals ha varit närmast utspelade avslutade Rögle den andra perioden med en anstormning där en kvittering hängde i luften.

Slutperioden blev en sluggerfest där lagen bytte chanser med varann men där Skellefteå med ytterligare två backmål kunde hålla undan till seger.

— Vi gör ingen bra match och kom inte ut lika starkt som mot Luleå. Skellefteå var hetare än oss, men vi får ta med oss att vi ändå jobbar oss in i matchen och ger oss själva chansen, säger Rögles lagkapten Anton Bengtsson.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.