Per Karlsson (längst fram i bild) avslutar karriären
Per Karlsson (längst fram i bild) avslutar karriären - Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren/TT

AIK-ikonen avslutar karriären: "Jag kommer sakna er"

Per Karlsson har spelat i AIK hela karriären. Men efter en skadefylld säsong meddelar mittbacken att karriären är över efter säsongen:
– Min förhoppning är att ni ska minnas mig som den spelare jag var innan skadan, säger han till klubbens hemsida.


Under måndagseftermiddagen meddelade AIK att mittbacken Per Karlsson, 36 avslutar karriären efter säsongen. Mittbacken gjorde debut för Gnaget 2003 och har hittills gjort 437 matcher för klubben. 

– Sedan året jag fyllde tolv har jag spelat fotboll för AIK, det har präglat mitt liv fram tills idag. Jag känner en tacksamhet till er därute för de upplevelser jag fått vara med om och den kärlek jag fått mottaga. Jag känner en stolthet över min långa karriär och det jag lyckats åstadkomma, säger mittbacken till klubbens hemsida.

Även sportchef Henrik Jurelius hyllar AIK-legendaren:

–  Jag vill tacka Per för att på ett föredömligt sätt representerat AIK och lyfta på hatten för en på många sätt unik guldhjälte. Världens bästa Karlsson, tusen tack för allt, säger han till klubbens hemsida.

Per Karlsson har vunnit två SM-guld med AIK (2009 och 2018) samt ett cupguld (2009). 

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?