Robin Olsen är en av många spelare som ger förbundskaptenen Janne Andersson stöd.
Robin Olsen är en av många spelare som ger förbundskaptenen Janne Andersson stöd. - Foto: TT

Spelarnas stöd: "Inget snack om saken"

Förbundskapten Janne Andersson tänker inte avgå efter debaclet och degraderingen i Nations League.Han får också spelarnas stöd.Hundra procent, det är inget snack om saken, säger målvakten Robin Olsen.


Fotbollslandslagets nästa tävlingsmatcher blir EM-kvalet som drar i gång till våren. Kvalgrupperna lottas den 9 oktober.

Förbundskaptenen Janne Andersson gjorde direkt efter matchen klart att han inte har några planer på att avgå.

Och hans spelare vill ha honom kvar.

— Ja, det tycker jag. Han har gjort det bra tidigare och jag tycker att det är rätt att ge honom tid, säger Dejan Kulusevski.

Viktor Claesson fokuserar också på de framgångar landslaget hade före 2022 års misslyckanden i VM-kval och Nations League.

— Zonar man ut lite och ser vad han har åstadkommit som förbundskapten så har vi gått till EM och VM så jag tycker inte det är en relevant diskussion.

"Vi ska ha kritik"

Isak Hien, Hellas Verona, förstår att kritiken kommer, men tar förbundskaptenen i försvar:

— I fotboll på den här nivån så ska det vara kritik om man förlorar. Självklart kommer Janne att få kritik eftersom han är förbundskapten och vår ledare. Samtidigt ska vi spelare också ha kritik, för det är vi som är på planen som inte presterar. Det är fullt normalt på den här nivån.

Emil Forsberg har också förståelse för att kritiken kommer, men säger att förtroendet är stort för Janne Andersson inför EM-kvalet.

"Fullt förtroende

— Fotbollen fungerar så. Man sparkar inte elva spelare och allt läggs på tränaren. Men som jag sagt innan så har vi fullt förtroende och har haft det under alla år. Jag är helt säker på att vi kommer hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher på och tycker att i dag var ett rätt steg framåt. Jag tror vi alla är oerhört sugna på EM-kvalet.

Robin Olsen säger till Viaplay:

— Jag tror att jag kan prata för alla spelare, det är 110 procent. Det är bara att köra på så vänder vi det här.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!