Rosengårds Mimmi Larsson jublar i Ria Ölings famn efter anfallarens 2–0-mål hemma mot Brann. Rosengård vann returmötet med 3–1 och är via 4–2 sammanlagt klart för höstens gruppspel.
Rosengårds Mimmi Larsson jublar i Ria Ölings famn efter anfallarens 2–0-mål hemma mot Brann. Rosengård vann returmötet med 3–1 och är via 4–2 sammanlagt klart för höstens gruppspel. - Foto: TT

Larsson: Vi vill tävla med de bästa i Europa

Förra säsongen missade Rosengård Champions League-festen.Nu är Malmöklubben klar för finrummet.Vi vill tävla med de bästa i Europa, säger tvåmålsskytten Mimmi Larsson efter 4–2 sammanlagt i kvalet mot norska Brann.


Fakta: Champions League

Klara för gruppspel: Lyon (Frankrike), Wolfsburg (Tyskland), Chelsea (England), Barcelona (Spanien), Slavia Prag (Tjeckien), Vllaznia (Albanien), Rosengård (Sverige), Paris Saint-Germain (Frankrike), Arsenal (England), St Pölten (Österrike), Zürich (Schweiz), Real Madrid (Spanien), Juventus (Italien), Benfica (Portugal).

På torsdag kompletteras Champions League-gruppspelet med de två sista lagen. Roma och Sparta Prag gör upp i den ena matchen (2–1 till Roma i första mötet), medan Bayern München och Real Sociedad gör upp i den andra matchen (1–0 till Bayern München i första mötet).

De 16 kvalificerade klubbarna delas in i fyra fyrlagsgrupper där alla möter alla, hemma och borta. De två främsta i grupperna avancerar till kvartsfinal.

Lottningen sker måndagen den 3 oktober i Nyon i Schweiz.

Matchdagar i gruppspelet: 19–20 oktober, 26–27 oktober, 23–24 november, 7–8 december, 15–16 december, 21–22 december.

Kvartsfinaler: 21–21 mars och 29–30 mars. Semifinaler: 22–23 april och 29–30 april. Final: 3 eller 4 juni i Eindhoven.

När Rosengård förra året misslyckades i kvalet och missade det första historiska gruppspelet av damernas Champions League sade landslagsspelaren Olivia Schough att hon inte ville titta på matcherna eftersom Malmöklubben inte var med.

— Jag var så avundsjuk. Jag tittade så klart och jag minns tillbaka till då att jag ville verkligen spela Champions League. Och nu är vi här, och jag kan inte vara lyckligare, säger Olivia Schough.

"Skönt att vi är där nu"

Via 3–1 hemma på Malmö IP och 4–2 sammanlagt mot Brann är Rosengård klart för höstens gruppspel.

— Det var otroligt kul att följa gruppspelet förra året och nu blir det ännu roligare när vi är med, säger Schough med ett leende.

Anfallaren Mimmi Larsson svarade för både 2–0 och 3–0 mot Brann.

— Det känns fantastiskt, så kul. Det har vi strävat efter och haft som målsättning. Det är så skönt att vi är där nu, säger Mimmi Larsson.

Det var annars danskan Sofie Bredgaard som visade vägen genom att i den 50:e minuten skicka in ledningsmålet i krysset med ett distansskott.

— Det blev inte att man fick göra det snyggaste målet i dag, säger Mimmi Larsson och skrattar.

— Nej, men det var skitbra. Hon har en så fin vänsterfot och det är ett perfekt läge för henne att komma i. Det kunde inte bli så mycket bättre.

Firar jul tillsammans?

Fem minuter senare satte Larsson 2–0 på en fin passning från Ria Öling och i den 70:e minuten snurrade anfallaren bort en Brannförsvarare fram till 3–0.

— Jag får en bra passning och lyckas tunnla henne, och lägga in den. Det var oerhört skönt, säger Larsson.

Platsen i gruppspelet ger 4,3 miljoner kronor till klubbkassan. Rent sportsligt förlängs nu säsongen för Rosengård, som leder damallsvenskan med två poäng före Linköping med fem matcher kvar att spela.

— Det ska bli jättespännande. Vi vill tävla med de bästa lagen i Europa och det kommer bli en bra värdemätare och ett riktigt roligt gruppspel, säger Mimmi Larsson.

Sista omgången i damallsvenskan spelas den 5 november. Då återstår det fyra omgångar i Champions League – den sista matchen spelas 21–22 december.

— Det blir jul tillsammans. Nej, men det är kul. Vi har vårt drömjobb och det är det här vi vill hålla på med. Det är bara roligt att säsongen förlängs, säger Mimmi Larsson.

Totalt 16 lag deltar i gruppspelet och de fyra fyrlagsgrupperna lottas i Nyon, Schweiz, på måndag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.