Johan Alm, här i Oskarshamns dress, fick spela mycket i Djurgårdens seger borta mot Södertälje. Arkivbild. - Foto: TT

Alm efter debuten: "Helspäckat schema"

Läkarundersökning och signatur på kontraktet under morgonen.På kvällen var han en av nyckelspelarna i 4–1-segern mot Södertälje.Det har varit en lång dag, så jag är lite trött, säger Johan Alm.

Anthony Luciani reducerade tidigare i tredje perioden och sedan fick Södertälje flera chanser att kvittera hemma mot Djurgården i hockeyallsvenskan.

Allt som oftast i powerplay.

Södertälje fick fem minuter i spelformen efter Tim Söderlunds matchstraff, där de sista 47 sekunderna dessutom var fem mot tre-spel.

Sedan följde ytterligare ett boxplay för gästerna.

"Helspäckat schema"

En spelform som gav klubbens allra färskaste nyförvärv speltid.

Backen Johan Alm, allra senaste i Oskarshamn, läkarundersöktes på morgonen, spelade match på kvällen och noterades för hela 20.47 – mest av alla i Djurgården – i istid.

— Det var fystester på morgonen, sedan flytt, buss och så match. Det var ett helspäckat schema, säger backen till C More.

Under minuterna i boxplay såg han till att hålla rent på klubbor och kroppar framför Carl Lindblom och gjorde målvaktens jobb något enklare.

— Det var länge sedan jag spelade, jag fick göra det bästa av det och så fick det bli som det blir. Jag var långt i från felfri, om jag säger så, säger han.

— Det var kul att vara i gång igen. Jag är faktiskt lite trött också.

Matchen mellan de två klassiska klubbarna, den första tävlingsmatchen sedan säsongen 2013–2014, blev tajt – och stökig.

Det senare utspelades sig på Scaniarinkens läktare, då Djurgårdsfansen brände en bengal och en flagga.

Spelet påverkades dock inte.

Efter den mållösa och jämna första perioden tog Djurgården över.

Och då kom också utdelningen.

Ludvig Rensfeldt tog sig fram på högerkanten och sköt snabbt, vilket ledde till att pucken smet förbi målvakten Nikita Tolopilo.

Drygt tio minuter senare styrde Marcus Krüger in Olle Liss skott till 2–0 i powerplay.

Kristianstad i topp

Södertälje reducerade i tredje och hade en rad av powerplay-minuter på sig för att kvittera.

I stället var det Djurgården som slog till.

Alexander Ytterell dundrade in 3–1 i powerplay med 5.05 kvar att spela och med 42 sekunder kvar fick Daniel Brodin in gästernas nästa powerplay-mål till 4–1.

Fullpoängaren gör att Djurgården har två segrar på tre matcher.

Något vassare har Kristianstad startat ligan, som med 3–2 borta mot Mora har vunnit samtliga matcher och toppar tabellen på maximala poäng.

Efter två raka förluster fick Almtuna islossning hemma mot Tingsryd. Säsongens första seger slutade 5–1 efter bland annat Jacob Svenssons tre mål och en assist.