Sveriges förstalag med Lisa Risby (bilden), Sara Hagström och Sanna Fasth slutade tvåa i stafetten i orienteringens världscupfinal i Schweiz. Arkivbild.
Sveriges förstalag med Lisa Risby (bilden), Sara Hagström och Sanna Fasth slutade tvåa i stafetten i orienteringens världscupfinal i Schweiz. Arkivbild. - Foto: TT

Andraplats för damerna – diskning för herrarna

Världscupfinalen i orientering inleddes med stafett.Bästa svenska damlaget blev tvåa, medan bästa svenska herrlag slutade trea.Värre gick det för det svenska andralaget – som diskades.


Fakta: Svenska lagen

Herrar lag 1: Viktor Svensk, Emil Svensk, Anton Johansson.

Herrar lag 2: Simon Imark, Isac von Krusenstierna, Max Peter Bejmer.

Damer lag 1: Lisa Risby, Sara Hagström, Sanna Fasth.

Damer lag 2: Hanna Lundberg, Johanna Öberg, Karolin Ohlsson.

Inför sista växlingen hade det svenska förstalaget, med Lisa Risby, Sara Hagström och Sanna Fasth, ledningen i världscupfinalen i Madrisa, strax norr om Davos.

Det svenska förstalaget var länge med och hotade, men fick till slut se sig slagna med dryga minuten av det schweiziska förstalaget. Norges förstalag knep tredjeplatsen.

De svenska herrarna då? När Max Peter Bejmer gick ut på den sista sträckan var det med chans på seger för det svenska andralaget. Det svensken inte visste var att ett misstag på andrasträckan gjort att hela laget diskats.

Isac von Krusenstierna stämplade fel kontroll och resultaten plockades därför bort.

Det svenska förstalagets Anton Johansson gick i mål som trea, 52 sekunder efter segrande Joey Hadorn för det schweiziska förstalaget. Norges förstalag knep andraplatsen.

Isac von Krusenstierna stämplade fel kontroll på sin andrasträcka. Arkivbild.

De svenskar som ligger bäst till i den individuella världscupfinalen avstod stafetterna för att fokusera på de avgörande loppen på medel- och långdistans på söndag och måndag. Tove Alexandersson och Lina Strand är etta och fyra på damsidan, medan Martin Regborn och Gustav Bergman är tvåa och trea på herrsidan.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.