Sveriges Tyra Axnér och landslagsdebutanten Jennifer Johansson mot Brasilien.
Sveriges Tyra Axnér och landslagsdebutanten Jennifer Johansson mot Brasilien. - Foto: TT

Ny svensk seger inför EM – debutant fick chansen

33–30 och ny svensk seger mot Brasilien.För Jennifer Johansson var landskampen extra speciell då 20-åringen fick göra sin A-landslagsdebut.


Fakta: Sveriges landslagshöst

6 oktober: EM-truppen presenteras

28 oktober: Sverige–Tjeckien, 18.15, Kalmar

30 oktober: Sverige–Tjeckien, 16.00, Karlskrona

4–20 november: EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. (Sverige spelar i Slovenien och ställs i gruppspelet mot Serbien, Slovenien och Danmark).

När Sverige besegrade Brasilien med 31–25 i torsdags jubilerade Jamina Roberts, då hon gjorde sin 200:e landskamp.

Annat var läget för Jennifer Johansson när de båda länderna drabbade samman i en ny vänskapslandskamp på lördagen.

20-åriga Johansson, i Skuru till vardags, gjorde nämligen A-landslagsdebut när Sverige på nytt besegrade Brasilien, den här gången med 33–30.

— Jag ska bara njuta av det och göra mitt bästa, sade vänstersexan i en intervju på handbollslandslagets hemsida inför matchen.

Sverige ledde med 15–14 i halvtid där Elin Hanssons första av fem mål i matchen var något extra, då det var vänstersexans 100:e mål i A-landslaget.

Högersexan Nathalie Hagman blev bästa målskytt i Sverige med sina sju mål.

— Vi behöver bygga självförtroende och det får vi verkligen i de här två matcherna. Vi gör en väldigt bra match och många av de nya spelarna kommer in och gör det jättebra, vi behöver den bredden, säger Hagman i SVT:s sändning.

Lördagens match var den sista innan förbundskapten Tomas Axnér presenterar den svenska EM-truppen den 6 oktober.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.