Några av Malmös supportar har tagit sig upp på läktaren där Hammarbys supportrar håller till efter lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Malmö FF och Hammarby.
Några av Malmös supportar har tagit sig upp på läktaren där Hammarbys supportrar håller till efter lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Malmö FF och Hammarby. - Foto: TT

Lagen fördömer bråket: "Idiotiskt"

Vilt bråk utbröt mellan Malmö FF:s och Hammarbys supportrar efter 0–0-matchen i Malmö.Beteendet fördöms av både tränare och spelare.Det är idiotiskt, säger Malmö FF:s Jo Inge Berget.


Mer än 2 000 Hammarby-supportrar hade rest ned från Stockholm. Flera av dem återfanns på sittplats, i ett av Eleda stadions hörn, och det var där tumult utbröt.

Allt fler Malmö-supportrar sprang längs med långsidan och strömmade mot händelsernas centrum. Bengaler avfyrades och kastades mot varandra, och Hammarby-fans tog sig in på plan.

— Det blir en munhuggning mellan klackrepresentanter och en på vår sida som hetsar mot deras klack. Det är det som kickar i gång allt, att de hetsar mot varandra, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe.

— Det skrivs en anmälan och polisen kommer att utreda det här. Hela det här är filmat, så det kommer att sättas i gång en utredning för att identifiera personer som har gjort något brottsligt.

MFF:s Jo Inge Berget:

— Det är idiotiskt. Det är onödigt, jag fattar inte varför man måste göra så. Jag tycker båda supportergrupperna gjorde ett riktigt bra jobb och stöttade sina lag under matchen. Sen kan man stanna där. Det är ingen vits att slåss efter, säger han.

Både Malmötränaren Åge Hareide och Hammarbys tränare Martin Cifuentes hade redan lämnat plan för presskonferens och såg inte själva vad som inträffade.

"Måste vara tryggt"

— Jag är väldigt förvånad. För atmosfären i svensk fotboll brukar vara fantastisk. Så därför är det väldigt sorgligt att nås av de här nyheterna, säger Cifuentes.

— Det här är sport där man måste förhålla sig till reglerna. Att inte göra det är oacceptabelt, säger Hareide.

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen:

— I Sverige har vi generellt en fantastisk inramning och det är något man ska uppskatta och prata positivt om. Men det måste vara tryggt att gå till stadion för familjer och pojkar och flickor. När folk attackerar varandra så dödar det sakta men säkert fotbollen. För det gör att folk inte vågar ta med sina familjer till läktarna. Sådant här måste bara bort så fort som möjligt.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.