Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild.
Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild. - Foto: TT

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"

Serieledarens offensiv stängdes ner och segertrenden bröts efter en plötslig vändning.Och Örebro kan tacka Jhonas Enroth, som spikade igen i straffläggningen.Man försöker hålla sig cool och vänta på att de ska göra första draget, säger målvakten efter 3–2 mot Skellefteå.

När västerbottningarnas bortaturné rullade vidare mot Örebro hade Skellefteå tagit full pott och gjort 17 mål de senaste tre matcherna. Men på lördagskvällen stod närkegänget, eller framför allt Jhonas Enroth i vägen för ligans bästa offensiv – och efter säsongens fjärde vinst klättrade Örebro upp till andra plats i SHL-tabellen.

— Stabil säsongsinledning av oss även om vi har blandat och gett litegrann. Men samtidigt har vi ändå fått hyfsat bra resultat. Men prestationen kan bli bättre generellt sett, tycker jag, säger Enroth.

Tuff start

Örebro fick dock en mardrömsstart på lördagskvällen i en nästintill slutsåld Behrn arena. Efter knappt tre minuter styrde Skellefteås stekhete nyförvärv Max Lindholm in första målet i spel fyra mot fyra. Den förre Örebrospelaren gjorde därmed mål för tredje matchen i följd.

Och i den andra perioden träffade SHL:s poängkung Jonathan Pudas ribban och Max Lindholm var när att utöka ledningen ett par gånger – men då spikade Enroth igen sin bur.

TT: Du höll kvar Örebro i matchen då.

— Ja, men där försvarade vi oss bra tillsammans. Jag fick göra mycket räddningar och sen så blev det inte så många returer och slag på andrapuckar.

Tidigt i den tredje perioden vände sedan Örebro plötsligt och oväntat matchen.

Först kvitterade Rasmus Rissanen när han från backposition skickade in pucken bakom Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall. Och bara ett par minuter senare styrde Linus Öberg elegant upp 2–1 i krysset i powerplay.

Men när knappat två minuter återstod av ordinarie tid gjorde Max Lindholm sitt andra mål för kvällen när han skickade in 2–2 mellan benen på Enroth.

"Hade lite halvkoll"

Förlängningen förblev sedan mållös – och i straffläggningen var det bara Robert Leino som hittade rätt – samtidigt som Jhonas Enroth gjorde några riktigt vassa räddningar.

— Jag försökte bara vänta ut dom och två av de där killarna, (Jonathan) Pudas och Max Lindholm har jag spelat med, så jag hade lite halvkoll på dom. Så jag kände att båda skulle göra ungefär det de gjorde faktiskt.

TT: I topp i nästan all statistik och utsedd till SHL:s bästa målvakt förra säsongen – hur ser du på den här inledningen?

— Min inledning har varit stabil. Många av oss har spelat tillsammans länge nu och vi känner varandra och jag tycker att vi läser av varandra väl i försvarsspelet. Nu är det bara att vi fortsätter på den inslagna vägen.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.