Torsdag 1 Dec
Stockholm

Fischer: "Kanske skulle sluta oftare"

Linköpings Nilla Fischer kommer inte att spela mer i landslaget. Arkivbild.
Linköpings Nilla Fischer kommer inte att spela mer i landslaget. Arkivbild. Foto: TT

Efter 189 A-landskamper, ett OS-silver och två VM-brons berättade Nilla Fischer i tisdags att hennes tid i blågult är över.Reaktionerna och hyllningarna har varit många sedan dess.Jag kanske skulle sluta oftare, säger backstjärnan i Linköping FC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nilla Fischer spelade över 20 år i landslaget – från debuten i en träningslandskamp mot Norge 2001 till VM-kvalet hemma mot Slovakien 2021.

På 189 matcher i nationens tjänst hann hon med att erövra både OS-silver 2016, samt dubbla VM-brons 2011 och 2019. Mittbacken togs ut i världslaget två gånger och belönades med Diamantbollen 2018 – som Sveriges bästa damspelare.

Men nu blir det inget mer spelande i den blågula dressen för hennes del.

Om hon nu inte gör som Henrik Larsson, som ångrade sig flera gånger…

— Haha, nej, det är ingen risk för min del. Min kropp klarar inte den fysiska belastningen som krävs längre och jag vill inte vara borta en massa från mina två små barn hemma, säger 38-åringen.

Sedan beslutet blev offentligt i tisdags har Nilla fått en massa hyllningar via framför allt sociala medier – inte minst från tidigare lagkompisar i landslaget.

— Det har varit överväldigande, jag känner mig väldigt hedrad och stolt. Har bland annat fått över 600 meddelanden på Instagram, de blir inte lätt att hinna svara på, säger hon med ett leende.

Men söndagens hemmamöte mot Häcken var lättare att hålla sig för skratt för. Där blev nämligen hennes Linköping utklassat med hela 1–5 och har nu fem poäng upp till serieledande Rosengård med fyra omgångar kvar att spela.

— Tyvärr har vi förlorat alla matcher mot topplagen den här säsongen, inte en enda poäng mot vare sig Rosengård, Häcken eller Kristianstad hittills. Då blir det svårt att vinna guld, suckar Nilla Fischer.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.