Linköpings Nilla Fischer kommer inte att spela mer i landslaget. Arkivbild.
Linköpings Nilla Fischer kommer inte att spela mer i landslaget. Arkivbild. - Foto: TT

Fischer: "Kanske skulle sluta oftare"

Efter 189 A-landskamper, ett OS-silver och två VM-brons berättade Nilla Fischer i tisdags att hennes tid i blågult är över.Reaktionerna och hyllningarna har varit många sedan dess.Jag kanske skulle sluta oftare, säger backstjärnan i Linköping FC.


Nilla Fischer spelade över 20 år i landslaget – från debuten i en träningslandskamp mot Norge 2001 till VM-kvalet hemma mot Slovakien 2021.

På 189 matcher i nationens tjänst hann hon med att erövra både OS-silver 2016, samt dubbla VM-brons 2011 och 2019. Mittbacken togs ut i världslaget två gånger och belönades med Diamantbollen 2018 – som Sveriges bästa damspelare.

Men nu blir det inget mer spelande i den blågula dressen för hennes del.

Om hon nu inte gör som Henrik Larsson, som ångrade sig flera gånger…

— Haha, nej, det är ingen risk för min del. Min kropp klarar inte den fysiska belastningen som krävs längre och jag vill inte vara borta en massa från mina två små barn hemma, säger 38-åringen.

Sedan beslutet blev offentligt i tisdags har Nilla fått en massa hyllningar via framför allt sociala medier – inte minst från tidigare lagkompisar i landslaget.

— Det har varit överväldigande, jag känner mig väldigt hedrad och stolt. Har bland annat fått över 600 meddelanden på Instagram, de blir inte lätt att hinna svara på, säger hon med ett leende.

Men söndagens hemmamöte mot Häcken var lättare att hålla sig för skratt för. Där blev nämligen hennes Linköping utklassat med hela 1–5 och har nu fem poäng upp till serieledande Rosengård med fyra omgångar kvar att spela.

— Tyvärr har vi förlorat alla matcher mot topplagen den här säsongen, inte en enda poäng mot vare sig Rosengård, Häcken eller Kristianstad hittills. Då blir det svårt att vinna guld, suckar Nilla Fischer.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.