Torsdag 1 Dec
Stockholm

Tårögd Lindahl: "Det har varit jobbigt"

Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild. Foto: TT

Hedvig Lindahl, 39, fick banderoller riktade mot sig av sina egna supportrar.Efter derbysegern mot AIK var Djurgårdens målvakt känslosam.Det har varit jobbigt. Jättejobbigt, säger hon till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Straffräddning och 4–2 mot AIK innebar att Hedvig Lindahl tagit sin första trepoängare i damallsvenskan sedan hon anslöt till Djurgården i somras.

Den första tiden har däremot varit kämpig för 39-åringen, berättar hon efter derbysegern.

Målvakten har fått kritik för att hon signerade en tröja från en motståndarsupporter efter derbyt mot Hammarby och hon har dessutom bett om ursäkt efter att ha skrikit: "Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget", efter 1–1 mot Brommapojkarna.

Banderoller i publiken under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Djurgården och AIK på Stockholms stadion.

Banderoller

I söndagens derby mot AIK höll Djurgårdens supportrar upp banderoller med texten: "Vi är oönskade 'gäng' i Lindahls liga – Hedvig du får oss aldrig att tiga".

På sociala medier har Lindahl själv berättat att hon fått en tuff insikt i hur det fungerar i supporterkulturen sedan hemkomsten till svensk fotboll.

För Aftonbladet ger Lindahl efter 4–2 mot AIK sin syn på supporterkultur.

"Eskalerade tyvärr"

— Man får gärna komma på våra matcher om man håller sig till just rivalitet och inte våld eller något sådant. Där har jag kanske klivit några på tårna. Men jag tycker det är viktigt, för det är många som går både på herr- och damfotboll som säger att damfotboll är något annat, säger hon till tidningen innan hon blir tårögd.

— Det har varit jobbigt. Jättejobbigt. Det var känslosamt i andra halvlek eftersom det här var ett derby igen och det var så allt startade. Jag förstår att jag har ett ansvar i det hela med dålig tajming med att säga saker om rivaler. Det har man lärt sig. Det eskalerade tyvärr, säger hon till Aftonbladet.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.