Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild. - Foto: TT

Tårögd Lindahl: "Det har varit jobbigt"

Hedvig Lindahl, 39, fick banderoller riktade mot sig av sina egna supportrar.Efter derbysegern mot AIK var Djurgårdens målvakt känslosam.Det har varit jobbigt. Jättejobbigt, säger hon till Aftonbladet.


Straffräddning och 4–2 mot AIK innebar att Hedvig Lindahl tagit sin första trepoängare i damallsvenskan sedan hon anslöt till Djurgården i somras.

Den första tiden har däremot varit kämpig för 39-åringen, berättar hon efter derbysegern.

Målvakten har fått kritik för att hon signerade en tröja från en motståndarsupporter efter derbyt mot Hammarby och hon har dessutom bett om ursäkt efter att ha skrikit: "Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget", efter 1–1 mot Brommapojkarna.

Banderoller i publiken under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Djurgården och AIK på Stockholms stadion.

Banderoller

I söndagens derby mot AIK höll Djurgårdens supportrar upp banderoller med texten: "Vi är oönskade 'gäng' i Lindahls liga – Hedvig du får oss aldrig att tiga".

På sociala medier har Lindahl själv berättat att hon fått en tuff insikt i hur det fungerar i supporterkulturen sedan hemkomsten till svensk fotboll.

För Aftonbladet ger Lindahl efter 4–2 mot AIK sin syn på supporterkultur.

"Eskalerade tyvärr"

— Man får gärna komma på våra matcher om man håller sig till just rivalitet och inte våld eller något sådant. Där har jag kanske klivit några på tårna. Men jag tycker det är viktigt, för det är många som går både på herr- och damfotboll som säger att damfotboll är något annat, säger hon till tidningen innan hon blir tårögd.

— Det har varit jobbigt. Jättejobbigt. Det var känslosamt i andra halvlek eftersom det här var ett derby igen och det var så allt startade. Jag förstår att jag har ett ansvar i det hela med dålig tajming med att säga saker om rivaler. Det har man lärt sig. Det eskalerade tyvärr, säger hon till Aftonbladet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.