Iga Swiatek. Arkivbild.
Iga Swiatek. Arkivbild. - Foto: TT

Världsettans känga: "Inte säkert för vår hälsa"

Iga Swiatek, 21, kommer inte till spel i finalen av Billie Jean King Cup i november.Ledsamt, menar den polska världsstjärnan som samtidigt skickar en känga mot ansvariga över tävlingskalendern."Jag är besviken", skriver 21-åringen på Instagram.


8–13 november spelas finalen av tennisturneringen Billie Jean King Cup, men publiken på plats får inte se den polska världsettan Iga Swiatek.

21-åringen hjälpte Polen att nå finalen i april tidigare i år men kommer inte att kunna närvara då hon spelar WTA Finals, en turnering där de högst rankade spelarna deltar, i Forth Worth, Texas, mellan 31 oktober och 7 november.

Billie Jean King Cup börjar alltså en dag efter WTA Finals – på andra sidan jordklotet.

"Jag tänkte igenom det och diskuterade med mitt team, men jag kommer inte kunna spela Billie Jean King Cup i Glasgow. Och det gör mig ledsen", skriver Swiatek på Instagram.

"Jag är väldigt ledsen då jag spelar för Polen när jag har möjligheten och jag gör alltid mitt bästa. Jag är besviken över att tennisens styrande organ inte kom överens om något sådant enkelt som tävlingskalendern, vilket bara ger oss en dag att resa världen över och byta tidszon".

WTA Finals arrangeras av WTA (damtouren) medan Billie Jean King Cup arrangeras av Internationella tennisförbundet (ITF).

"Den här situationen är inte säker för vår hälsa och kan orsaka skador. Jag ska prata med WTA och ITF för att få till en förändring. Situationen är inte bara svår för oss spelare, utan även för tennisfansen som stöttar vår sport", avslutar Swiatek.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.