BK Häckens mittfältare Erik Friberg, till höger, avslutar karriären efter säsongens slut. Arkivbild.
BK Häckens mittfältare Erik Friberg, till höger, avslutar karriären efter säsongens slut. Arkivbild. - Foto: TT

Häckenprofilen lägger av: "Börjar bli gammal"

Erik Fribergs andra sejour i BK Häcken blir hans sista i karriären.Den 36-årige mittfältaren meddelar att han slutar efter säsongen."Jag börjar bli gammal", säger Friberg.


BK Häcken jagar ett historiskt allsvenskt guld i fotboll. Får Erik Friberg som han vill blir ett SM-guld den perfekta kröningen på en lång spelarkarriär.

"Det är inte slut än, jag vill vara med och bidra till att vi ska vinna det här första guldet. Hade jag fått med mig det också – när jag spelar sista matchen mot Norrköping, att få lyfta en pokal – det hade varit ett otroligt slut", säger han i ett pressmeddelande.

Friberg inledde karriären i Västra Frölunda och tog därefter steget över till stadsrivalen Häcken 2007. Där blev han kvar i tre år och värvades till MLS-laget Seattle Sounders. Sedan blev det spel i Malmö FF, Bologna, Esbjerg samt ytterligare en vända i Seattle innan han återvände till Häcken 2017.

Där kommer han också att lägga skorna på hyllan.

"Jag börjar bli gammal, det är dags för de yngre att ta över. Jag har inte spelat så mycket i år, kontraktet går ut och det är läge att hitta på någonting annat. Det är dags nu – jag har gjort mitt", säger Friberg.

Häcken spelar seriefinal borta mot Djurgården på söndag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!