Max Verstappen kan bli världsmästare på söndag.
Max Verstappen kan bli världsmästare på söndag. - Foto: TT

Verstappen kan bli mästare – allt i egna händer

Max Verstappen får en ny chans att säkra VM-titeln i formel 1 under helgens grand prix i Japan.Då krävs seger samt att han tar snabbaste varv.Händer det inte här är jag ännu större favorit nästa lopp, säger Verstappen.


Fakta: Återstoden av F1-säsongen 2022

+ Suzuka International Racing Course, Suzuka, Japan, 9 oktober.

+ United States Circuit of the Americas, Austin, USA, 23 oktober.

+ Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexiko City, Mexiko, 30 oktober.

+ Brazil Interlagos Circuit, São Paulo, Brasilien, 13 november.

+ United Arab Emirates Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, 20 november.

Red Bull-föraren Max Verstappen ser ut kunna försvara sin VM-titel från i fjol med fem lopp kvar på årets säsong. Faktum är att nederländaren hade möjlighet att säkra titeln redan förra helgen.

Men Verstappen missade möjligheten att bli världsmästare under Singapores grand prix där han misslyckades kapitalt och körde in som sjua.

Till söndagens grand prix i Japan får Verstappen en ny chans. Den här gången har han dessutom saken i egna händer. För Verstappen räcker det nämligen med seger samtidigt som han kör loppets snabbaste varv, vilket skulle ge den extrapoäng som krävs för att saken ska vara klar.

Kan bli historisk

— Det skulle vara trevligt om det händer här men om det inte gör det är jag ännu större favorit nästa lopp. För att vara ärligt tänker jag inte alltför mycket på det, säger Verstappen på en presskonferens.

Likt tävlingen i Singapore, som stallkamraten Sergio Perez vann, har det utlovats regn i Japan till helgen.

— Låt oss se hur vädret blir för jag ser en liten regnprognos som kan hetta upp saker lite. Vi ser fram emot Suzuka igen eftersom vi mår bra som lag, vi har vunnit många lopp i rad nu, och vi vill så klart fortsätta så, säger Verstappen.

Aldrig vunnit i Japan

Skulle Verstappen vinna VM-titeln på Suzuka skulle han bli den tredje föraren i historien, jämte Michael Schumacher och Sebastien Vettel, att vinna mästerskapet med fyra lopp kvar.

25-årigen har dock aldrig vunnit Japans grand prix.

— Ingenting känns som det gör här i Suzuka på grund av banans klassiska karaktär – med gruset och gräset. Du vet att du måste bygga upp ditt självförtroende och verkligen pusha dig mot gränsen, säger Verstappen.

Japans grand prix körs på söndag morgon, svensk tid.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.