AIK-spelarna Sebastian Larsson och Mikael Lustig avslutar karriären
AIK-spelarna Sebastian Larsson och Mikael Lustig avslutar karriären - Foto: ANDERS WIKLUND / Anders Wiklund/TT

Chocken: Mikael Lustig och Sebastian Larsson lägger av

AIK åker på två rejäla tapp inför nästa säsong.
Både Mikael Lustig, 35 och Sebastian Larsson, 37, väljer att avsluta karriären.
– Min tid i AIK har varit fantastisk, säger Lustig till AIK.s hemsida.


Två fördedetta Landslagsspelare har valt att tacka för sig. Först kommunicerade Mikael Lustig, 35, att han valt att avsluta karriären. 30 minuter senare kom näst besked Sebastian Larsson, 37, väljer att gör detsamma. Duon har varit nyckelspelare för AIK de senaste säsongerna och snabbt blivit stora supporterfavoriter.

– Det har varit en stor ära för mig att spela i AIK och jag kommer minnas tillbaka till den här tiden i mitt liv under lång tid framöver, säger Lustig till klubbens hemsida.

Sebastian Larsson:

–  Min tid i AIK har varit helt fantastisk. Att flytta hem till Sverige och få möjligheten att representera denna vackra klubb i fyra och ett halvt år är ett av de bästa beslut som jag tagit, säger han.


Framgångsrika utlandskarriärer

Både Lustig och Larsson har haft långa och framgångsrika karriärer. Den förstnämnde är mest känd för sejouren i Celtic där det totalt blev 276 matcher. Larsson har en lång sejour i Premier League där han bland annat representerat Sunderland och Birmingham.

Landslagskarrirären blev även den framgångsrik för AIK-duon. Lustig gjorde totalt 94 A-landskamper i Blågult medan Larsson gjorde något fler, 133.

Larsson kom till AIK 2018 efter att ha lämnat Hull City. Mittfältaren var en del laget som tog SM-guld samma år. Lustig anlände till Stockholmslaget 2020 efter en kortare sejour i Gent. Sista matchen för AIK-duon blir hemma mot Elfsborg den 6 november, där även Per Karlsson kommer göra sin sista match i AIK-tröjan.




AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!