Janne Andersson svarar på kritiken från Liberalernas partiledare Johan Pehrson. Foto: Claudio Bresciani/TT och Christine/TT
Janne Andersson svarar på kritiken från Liberalernas partiledare Johan Pehrson. Foto: Claudio Bresciani/TT och Christine/TT

Janne Anderssons syrliga svar på Johan Pehrsons pik

Liberalernas partiledare Johan Pehrson skickade en syrlig pik till Janne Andersson. Nu svarar förbundskaptenen på kritiken, i en intervju hos Studio Allsvenskan.
– Jag tycker han ska fundera kring sina egna ställningstaganden, säger han


Johan Pehrson (L) bildade förra veckan regering tillsammans med statsminister Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD). Den 14:e oktober presenterade den nyblivne statsministern sitt regeringsförslag i samband med en pressträff. Då passade även Johan Pehrson på att skicka en skämtsam pik till fotbollslandslaget.

 – Vår satsning lyfter fram vikten av kvalité och toppklass på svensk idrott. När vi pratar om inte minst fotboll och elithockey vill jag understryka att det även gäller herrfotbollen, sa liberalernas partiledare på pressträffen.

Bakgrunden till piken var Blågults svaga resultat under 2022 då man missade att kvala in till VM i Qatar och även åkte ner till Nations Leagues C-division.

Janne Andersson svarar på kritiken

I en intervju med fotbollspodcasten Studio Allsvenskan valde förbundskapten Janne Andersson att svara på kritiken från partiledaren.

– Det var min fru (Ulrika Andersson) som uppmärksammade mig om detta. Jag tycker han ska fundera lite kring sina egna ställningstaganden innan han bryr sig om vad vi håller på med, säger förbundskaptenen.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Janne Andersson kan du göra det här

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!