Maja Dahlqvist och Frida Karlsson tränar på egen hand utanför landslagets regi den här säsongen. Arkivbild.
Maja Dahlqvist och Frida Karlsson tränar på egen hand utanför landslagets regi den här säsongen. Arkivbild. - Foto: TT

Efter stjärntrions kritik: "Träffar dem i kväll"

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn kritiserar återkopplingen från längdlandslaget.Trots att de själva valt att stå utanför truppen.Landslagschefen Anders Byström verkar förbryllad.Det är ju lite kul att de säger det i dag, för jag är på väg till Idre och ska träffa dem i kväll, säger han till SVT.


Det är i en gemensam intervju med Viaplay som de tre landslagsutbrytarna luftar sina åsikter.

Karlsson, Dahlqvist och Svahn – som alla valt ett träningsupplägg utanför landslaget den här säsongen – svarar i princip i kör på frågan om hur mycket kontakt de har med landslagsledningen.

— Ingenting, säger dem.

Inga "hard feelings"

Trots att träningsupplägget är självvalt är det konstigt, tycker Maja Dahlqvist.

— Det är inga ”hard feelings” liksom. Men jag kan inte säga att de vet vad jag gör. Det tror jag inte. Men som personer är det ingen spricka mellan oss, säger Dahlqvist.

— De kanske inte är intresserade bara, säger Karlsson.

Bilden delas inte av landslaget. Redan under en medieträff i början av oktober kommenterade landslagschefen Anders Byström saken:

— För vår del har vi inte lagt så mycket fokus på dem som är utanför, vi har fokuserat på dem i laget. Men jag har också varit och hälsat på hemma hos Linn Svahn, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist, suttit ner och pratat igenom det som var i våras och hur de tänker framöver. Det har varit en bra dialog och sedan har vi haft lite löpande snack om läget under hösten, sade Byström då.

Intressant tajmning

När han nu får höra om den senaste kritiken från trion blir han överraskad. Särskilt med tanke på schemat för dagen.

— Det är ju lite kul att de säger det i dag, för jag är på väg till Idre fjäll och ska träffa dem i kväll. Så det vill jag nog prata med dem om själv i kväll och höra vad de menar, säger Byström till SVT.

Att de inte skulle ha haft någon kontakt stämmer helt enkelt inte, fortsätter landslagschefen.

— Vi har ju haft löpande kontakt hela vägen. Vi har kontakt med tränarna också, deras privata tränare, och vet hur de tränar och vi följer dem i träningsdagboken.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!