Erik Karlsson jublar efter sitt avgörande mot Toronto.
Erik Karlsson jublar efter sitt avgörande mot Toronto. - Foto: TT

Karlsson matchhjälte med klassmål

Friläge, en snabb dragning och pucken upp i nättaket.Så blev Erik Karlsson matchhjälte i San Joses 4–3-seger mot Toronto i NHL-hockeyn.

Erik Karlsson och förlängningar har gått bra ihop den senaste tiden. För en vecka sedan stod svenskbacken för förlängningsavgörandet mot New York Rangers.

Mot Toronto upprepade sig historien.

Torontos målkung Auston Matthews hade kvitterat i numerärt överläge i tredje perioden när just Karlsson satt utvisad. Men svensken skulle få sin revansch.

Karlsson låg tätt på Torontos svenske forward William Nylander vars passning bröts av Timo Meier. Karlsson såg vad som var på gång, stack upp i anfall direkt och blev serverad ett friläge av Meier. Väl framme med målvakten Erik Källgren stod han för en snabb fint för att sedan lyfta upp segermålet, 4–3, i nättaket.

— Det var bara att sticka iväg och lita på att Timo skulle få pucken dit. Jag bestämde mig tidigt för vad jag skulle göra och den gick in, turligt nog, säger Karlsson enligt AP.

Karlsson hade även två assist i matchen och på tio matcher står 32-åringen noterad för nio poäng, fyra mål och fem assist.

En annan svensk NHL-hjälte var Axel Jonsson Fjällby. Med lite mer än fem minuter kvar att spela mot Los Angeles styrde han in 5–4.

Målet var Jonsson Fjällbys första sedan han kom till Winnipeg i höstas. Winnipeg vann med 6–4.