AIK har bekräftat att man förhandlar med Andreas Brännström (längst fram i bild). Henok Goitom (längst bort i bild) uppges bli assisterande tränare till "Brännan".
AIK har bekräftat att man förhandlar med Andreas Brännström (längst fram i bild). Henok Goitom (längst bort i bild) uppges bli assisterande tränare till "Brännan". - Foto: Johan Nilsson/TT

Officiellt: Brännström klar som ny huvudtränare för AIK

Andreas Brännström är klar som ny huvudtränare för AIK. Stockholmsklubben bekräftar att ett treårskontrakt till 2025 är påskrivet.
– Jag är stolt över det förtroendet som tilldelats till mig, säger "Brännan" till klubbens hemsida.


AIK kommer allt närmare att presentera en ny huvudtränare. Den tidigare Mjällby-tränaren Andreas Brännström har länge ryktats vara den hetaste kandidaten till jobbet. Under måndagsförmiddagen avslöjade Expressen att "Brännan" ska vara klar för Stockholmsklubben. Nu har även AIK gått ut med ett uttalande där de bekräftar att förhandlingar pågår.

– Det stämmer att AIK Fotboll pratar med Andreas, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Blir något helt klart så kommuniceras det via NGM och Cision news, säger sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsidan.

Ska röra sig om ett treårskontrakt

AIK har varit på jakt efter ny huvudtränare sedan man sparkade Bartosz Grzelak i augusti. Henok Goitom har varit tillförordnad tränare under hösten men saknar licensen för att träna ett Allsvenskt lag.  Enligt Expressen ska det dock finnas en framtid för Goitom i Brännströms ledarstab. Sajten uppger att den fördetta AIK-spelaren ska bli assisterande tränare till "Brännan". Enligt samma sajt ska Brännström skrivit på ett treårskontrakt med AIK. 

Presenterad av AIK

AIK bekräftade under tisdagsförmiddagen att man gjort klart med Brännström. Ett treårskontrakt till 2025 är påskrivet.

– Jag är stolt över det förtroende som tilldelats mig. AIK är den klubb i Sverige som påverkar flest människor och när ledningen visade upp en tydlig plan för framtiden blev det självklart för mig, säger "Brännan" till klubbens hemsida.


AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!