Frida Karlsson, 23, är i ett förhållande med William Poromaa, 21.
Frida Karlsson, 23, är i ett förhållande med William Poromaa, 21. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Robert Eklund/Stella Pictures

Frida Karlsson ord om hennes och pojkvännens status: "Va?!"

Längskidåkaren Frida Karlsson, 23, får sig en rejäl överraskning när hon blir varse om vad som står om hennes förhållandestatus på Internationella skidförbundets hemsida.
– Va?! Var står det?, säger hon till SportExpressen.


Frida Karlsson, 23, har kommit att bli ett av de största namnen inom längdskidåkning och har lyckats kamma hem både OS-medaljer och VM-medaljer.

Men det är inte bara Karlssons framgångar i skidspåren som fått stor uppmärksamhet genom åren, utan också hennes relation med längdskidåkaren William Poromaa, 21, som numera bor i Sundsvall. Detta medan Karlsson bor i Östersund. 

– Vi har försökt att träffas så mycket vi hunnit och haft tid till, har William Poromaa tidigare sagt om distansrelationen till SportExpressen

Läs allt om Frida Karlsson här: medaljerna, längden och pengarna.

Frida Karlsson: "Va?! Var står det?"

Men enligt Internationella skidförbundets (Fis) hemsida, där alla skidåkare har en personlig profilsida, är det bara William Poromaa som är i ett förhållande. På Frida Karlssons sida står det i stället "singel" – något hon först får veta i en intervju med SportExpressen.

– Va?! Var står det? 

– Det där har jag inte sett! Det var ju roligt, säger längdskidåkaren med ett leende, varpå hon får frågan om hon gjort slut med Poromaa utan att han vet om det.

– Exakt så är det. Jag gick in på Fis och ändrade, säger Karlsson skämtsamt till tidningen, men uppger sedan att relationen är stabil och att hon ska uppdatera sin profilsida. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!