Stockholm

Per Karlssons kritik efter AIK:s svaga säsong: "Det är orättvist"

Per Karlsson ger sin syn på AIK:s svaga 2022 i podcasten Studio Allsvenskan.
Per Karlsson ger sin syn på AIK:s svaga 2022 i podcasten Studio Allsvenskan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

AIK stod för ett misslyckat 2022 med fiasko i Europaspelet och tränarbyte. En av faktorerna var den tunna spelartruppen enligt Per Karlsson.
– Vi hade inte tillräckligt bredd i truppen för att slåss på två fronter, säger han till Studio Allsvenskan


Läs mer

Bartosz Grzelak fick sparken i augusti efter en tung sommar där AIK halkade efter i toppen och åkte ur Europaspelet mot Slovacko. In kom AIK-legendaren Henok Goitom som interim tränare men resultaten lyfte aldrig. AIK slutade femma i Allsvenskan och missar med största sannolikhet Europaspel 2023. I en intervju med Studio Allsvenskan ger AIK-mittbacken Per Karlsson sin syn på Gnagets misslyckade säsong.

– Vi har inte vunnit de matcher som har stått och vägt. Istället för att ha gjort de avgörande målet har vi släppt in mål, vilket har lett till poängtapp. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt nog i de matchavgörande detaljerna, säger han.

Enligt "Pertan" har försvarsspelet varit en av de stora anledningarna till att resultaten hackat.

– Det är ingen klyscha att bra försvar vinner mästerskap, det är en sanning och tyvärr har vi inte lyckats sätta försvarsspelet i år, säger han till podden.

Karlssons kritik mot ledningen: "håller inte med"

"Pertan" själv har fått se mycket av säsongen från sidlinjen, då han har kämpat med en hjärnskakning. Dock har han och flera rutinerade spelare truppen upplevt att ledningen har satt upp för höga förväntningar.

– Vi fick höra att någon i klubben sagt att vi har en bred trupp som ska komma topp tre och komma långt i Europaspelet. Jag håller inte med, vi har inte haft den bredden och rutinen i truppen, säger han till Studio Allsvenskan

Han fortsätter:

– Det är orättvist att Sebastian Larsson, 37, och Mikael Lustig, 36,  ska matchas så pass hårt som de gjort. Vi hade behövt fler spelare som hade kunnat avlasta fysiskt.

Per Karlsson avslutade fotbollskarriären i söndags efter 19 år i AIK.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Per Karlsson kan du gör det här!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.