AIK:s nya anfallare Omar Faraj har målsättningen för 2023 klar för sig. Foto: TT
AIK:s nya anfallare Omar Faraj har målsättningen för 2023 klar för sig. Foto: TT - Foto: Martin Pedersen/TT, TT Nyhetsbyrån

Omar Farajs mål med AIK 2023: "Vi ska sluta minst topp tre"

Ny tränare och sparkad sportchef. Det råder mycket oklarheter i AIK inför 2023. Men enligt nyförvärvet Omar Faraj är målsättningen tydlig.
– Vi ska sluta minst topp tre, säger anfallaren i en intervju med Studio Allsvenskan.


Omar Faraj, 20, stod för en succéartad lånesejour i Degerfors och var högst bidragande till Värmlandsklubben klarade sig kvar i Allsvenskan. Totalt blev det fyra mål för 20-åringen i den röda tröjan.

Det gjorde att AIK fick upp intresset för anfallaren och i oktober bekräftade Stockholmsklubben att man värvat Faraj från spanska Levante klubben han tillhörde. I en intervju med fotbollspodden Studio Allsvenskan berättar 20-åringen att han helst hade velat att det skulle bli officiellt senare.

– Jag hade helst velat att allt skulle kommit ut efter säsongen, så att det inte skulle påverka min tid i Degerfors. Men eftersom AIK är börsnoterade, så var de tvungna att presentera mig så fort förhandlingarna blev klara, säger anfallaren.

Farajs kaxiga svar: "AIK ska minst sluta topp tre"

AIK har inte legat på latsidan sedan Allsvenskan slutade. Utöver Faraj har tre ytterligare nyförvärv presenterats Abdussalam Magashy, Abdihakin Ali och Rui Modesto. Man har även anställt en ny huvudtränare i Andreas Brännström och sparkat sportchef Henrik Jurelius. Trots de turbulenta förutsättningarna har Faraj målsättningen klar för sig när han får frågan i Studio Allsvenskan.

– En klubb som AIK ska minst sluta topp tre i Allsvenskan. Sen får vi se om målsättningen förändras under försäsongen till topp två eller SM-guld, säger anfallaren i podden.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Omar Faraj kan du göra det här!

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.