Fredrik Gårdare ger sin syn på kriminaliteten inom svensk fotboll i Studio Allsvenskan Foto: Fredrik Sandberg/TT, Emil Langvad/TT.
Fredrik Gårdare ger sin syn på kriminaliteten inom svensk fotboll i Studio Allsvenskan Foto: Fredrik Sandberg/TT, Emil Langvad/TT.

Fredrik Gårdare slår fast: "Det största hotet för svensk fotboll"

Matchfixningar och hot mot spelare. De kriminella nätverkens inblandning i svensk fotboll är oroande, det menar Fredrik Gårdare i en intervju med Studio Allsvenskan.
– Det största hotet är om de kriminella skulle börja styra klubbarna.


Fredrik Gårdares aktionsgrupp lades ner 2021. Nu finns ingen resurs hos polisen som jobbar med att stoppa de kriminella nätverkens involvering i svensk fotboll. I en intervju med Studio Allsvenskan nämner Gårdare flera farhågor med detta.

– De tar sig in via kontakter i klubbarna och stämmer möten med spelarna. Där kan exempelvis de kriminella använda sig av hot för att få spelaren att ansluta till deras nätverk, säger han i fotbollspodden.

Gårdare varnar: "Risken finns att inflytandet ökar"

De kriminellas inflytande i klubbarna är enligt Fredrik Gårdare det största hotet för svensk fotboll. 

– Risken finns att inflytandet ökar. Det kan innebära nätverken börjar styra klubbarna i kuliserna. Vi börjar se tendenser till det redan nu, framförallt i de lägre divisionerna, säger den före detta polisen i Studio Allsvenskan.

– Skulle de även börja starta egna klubbar och ta sig upp seriesystemet, kan det bli ett allvarligt hot mot 51-procentsregeln.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Fredrik Gårdare kan du gör det här!


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!