Mathias Lühr lürisk över Rydström till MFF: "Övertygad om succé"

Henrik Rydström presenterades efter många turer som ny huvudtränare för Malmö FF. Nu ger Mathias Lühr, journalist på Barometern sin syn på tränarskiftet i en intervju med Studio Allsvenskan.
– Jag är övertygad om succé, säger han.


Henrik Rydström var en av nyckelfaktorerna bakom Kalmar FF:s succésäsong och tog dem till en fjärdeplats. Tränaren har blivit hyllad från flera håll under säsongen, vilket ledde till att han under uppmärksammade omständigheter lämnade KFF för Malmö FF. Bara dagar innan han presenterades för skåneklubben dementerade han uppgifterna i ett sms till tidningen Barometern.

"Jag är INTE överens med MFF", skrev Rydström då. 

Lühr övertygad: "Han kommer lyckas"

Nu ger Mathias Lühr, som bland annat leder "KFF-podden" där han intervjuat Rydström regelbundet sin syn på tränaren i MFF, i en intervju med Studio Allsvenskan.

– Jag är övertygad om att han kommer lyckas. Jag är imponerad över Rydströms förmåga att få spelargruppen att sluta upp bakom honom. Kan han göra det med Malmö kommer det bli bra, säger han i podden.

– Det som talar emot är Malmös kortsiktiga tränartänk. Man sparkade Milos Milojevic i somras efter en tung start exempelvis. Skulle man resonera liknande om Rydström skulle få det kämpigt i början kan det bli jobbigt.

Sportjournalisten är dock övertygad om att Malmö inte är slutdestinationen för Rydström.

– Jag är säker på att han vill träna något lag utomlands. Skulle han nå framgång snabbt med MFF kan han nog lämna för ännu större utmaningar inom ett, två år.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Mathias Lühr kan du göra det här!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!