Söndag 4 Dec
Stockholm

Grants drömstart i tourfinalen – Stark jagar

Linn Grant jagar totalsegern på Europatouren. Arkivbild.
Linn Grant jagar totalsegern på Europatouren. Arkivbild. Foto: TT

Två svenska golfstjärnor gör upp om slutsegern i Europatouren.Linn Grant leder totalställningen före Maja Stark och efter första dagens spel är hon ett slag bättre än sin landsmaninna.Grant fick nämligen en succéstart med fem slag under par.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Damernas Europatour går i mål med en avslutande final i Costa del Sol Open i Andalusien, Spanien.

Där har svenska Linn Grant totalledningen inför finalspelet, men flåsas rejält i nacken av Maja Stark som bara är 68 poäng efter i totalställningen, kallad Race to Costa del Sol.

För Grant räcker det med att hon slutar lika eller bättre än Stark för att knipa titeln – och efter första dagens spel är hon strax före sin konkurrent.

Svensk drömstart

Grant såg ut att uppvisa lite finalnerver då hon var +2 efter tre första hålen. Men sedan skulle Grant visa samma klass hon gjort under resterande delen av året.

En drömavslutning med tre birdies de sista tre hålen såg Grant signera för fem slag under par och totalt 68 slag.

Maja Stark är hack i häl på Grant. Arkivbild.

Maja Stark var inte mycket sämre och kom in fyra slag under par, precis som Jessica Karlsson (–4). Även Stark spurtade starkt med två birdies på de sista tre hålen.

Tänker gasa framåt

Efter första dagen är Stark och Karlsson på delad fjärdeplats medan Grant är delad trea. Och tro inte att svenskorna kommer slå av på takten till helgen.

— Vi är båda väldigt aggressiva spelare och vi håller inte igen även om vi leder. Planen är att göra birdies och vi spelar mot varandra så det går inte att göra massa par om hon rullar i birdies, säger Stark till Europatourens hemsida.

Leder gör Costa Del Sol Open gör engelskan Cara Gainer, sju slag under par.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.