Stockholm

Dags för biljettsläpp till OS i Paris 2024

De officiella maskotarna för Paralympics och OS i Paris 2024 presenterades tidigare i november. Maskoten för Paralympics har en synlig funktionsvariation – för första gången. Arkivbild.
De officiella maskotarna för Paralympics och OS i Paris 2024 presenterades tidigare i november. Maskoten för Paralympics har en synlig funktionsvariation – för första gången. Arkivbild. Foto: TT

Den 1 december öppnar intresseanmälan för de som vill delta vid utlottning av biljetter till sommar-OS i Paris 2024, rapporterar The Guardian.


Organisationen bakom Paris-OS meddelar att biljetterna kommer att göras tillgängliga via en enda global plattform och kommer inte att säljas via andra biljettåterförsäljare.

Tre miljoner biljetter finns tillgängliga i den första försäljningsfasen med intresseanmälan öppen till den 31 januari 2023, vilket motsvarar omkring 80 procent av det totala antalet biljetter som kommer att säljas till allmänheten.

Hälften av biljetterna kommer att kosta 50 euro eller mindre, motsvarande cirka 550 svenska kronor.

Enligt arrangörerna är dock inte biljetter till invignings- och avslutningsceremonierna och till vissa specifika sportevenemang tillgängliga i denna försäljningsfas. De släpps först i maj 2023.

Enligt arrangören handlar det bland annat om friidrottens 100-metersfinal och finalerna på samma sträcka i simningen. Även finalen i basket är ett evenemang som biljetterna kommer att släppas till i maj.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.