Stockholm

NHL-stjärna drabbad av stroke

Kris Letang har drabbats av en stroke. Arkivbild.
Kris Letang har drabbats av en stroke. Arkivbild. Foto: TT

NHL-stjärnan Kris Letang, 35, har drabbats av en stroke.Nu är Pittsburghs back borta från spel på obestämd tid, skriver klubben på sin hemsida.


Det var i måndags som Letang meddelade träningspersonalen att något inte kändes rätt och på sjukhuset senare under dagen konstaterades det att han hade drabbats av en stroke.

Pittsburgh skriver under onsdagen att Letang inte märker av några men i nuläget men han ska genomgå flera tester den kommande veckan.

"Som tur är känner jag min kropp tillräckligt väl för att veta när något inte står rätt till. Även om det är svårt att navigera i den här frågan offentligt, hoppas jag att det kan öka medvetenheten. Det är viktigt för mig att mina lagkamrater, min familj och supportrarna vet att jag är okej. Jag är optimistisk till att kunna vara tillbaka på isen snart", säger Letang.

Letang, som har gjort tolv poäng på 21 matcher den här säsongen, är borta från spel på obestämd tid. Hans hälsotillstånd bedöms inte vara karriärshotande. Pittsburgh kommer inte att komma med några uppdateringar förrän samtliga tester har genomförts.

Letang drabbades av en stroke även 2014. Tester visade då att han har ett hål i hjärtväggen sedan födseln och att det kan ha lett till stroken.

TT
Senaste nytt

Chelseas miljardvärvningar kammade noll

Publicerades: 1 timme sedan

Modo kammade noll mot Luleå – igen

Publicerades: 2 timmar sedan

Sverige nära DC-slutspelet efter Ymer-segrar

Publicerades: igår 19:04

Pichler expert i tv under VM

Publicerades: igår 18:14

AIK lånar in dansk anfallare

Publicerades: igår 17:17

Ten Hag fåordig om Greenwood

Publicerades: igår 15:06

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.