Marcus Antonsson gjorde stor succé i Allsvenskan förra året och slutade tvåa i skytteligan.
Marcus Antonsson gjorde stor succé i Allsvenskan förra året och slutade tvåa i skytteligan. - Foto: MIKAEL FRITZON / Mikael Fritzon/TT

Marcus Antonsson hint om framtiden: "Sista chansen för mig"

Efter att ha gjort 20 mål i Allsvenskan är Marcus Antonsson het på transfermarknaden. Kontraktet med anfallarens nuvarande klubb, IFK Värnamo går ut 30 december. Nu uttalar sig 31-åringen om framtiden.
– Det finns ett stort intresse, säger han till Nyheter24.


Marcus Antonsson, 31, slutade tvåa skytteligan. Den 30:e december går kontraktet ut med IFK Värnamo och anfallaren ryktas bort från klubben. Agenten Marcus Rosenberg sa till Expressen i veckan att det inte är sannolikt att anfallaren stannar i Allsvenskan. Något även Antonsson bekräftar.

– Det finns stort intresse från flera olika klubbar. Tittar jag utifrån min situation så känns det som att det är lite sista chansen för mig att dra utomlands, säger anfallaren till Nyheter24.

– Just nu pågår ett arbete tillsammans med min agent där vi går igenom och väljer ut de klubbar som passar mig bäst. Jag har satt mig i en bra sits med en bra säsong i ryggen och känner att jag inte behöver stressa fram ett beslut.

Marcus Antonsson bekräftar: "Finns Allsvenskt intresse"

När Nyheter24 ringer upp Antonsson har han precis avslutat dagens träning. Trots att anfallaren kanske inte tillhör Värnamo inom en snar framtid så tränar han fortfarande med laget.

– Dialogen med Värnamo har varit bra. De har varit tydliga med att de vill behålla mig och kom med ett kontraktsförslag ganska tidigt. Samtidigt vet de var jag står och att jag vill sondera terrängen och det har klubben haft respekt för, säger anfallaren.

Vart 31-åringen kommer att spela nästa säsong är fortfarande oklart. Det har ryktats om att både IFK Göteborg och IFK Norrköping ska vara ute efter Antonsson.

– Jag vill inte kommentera vilka klubbar det rör sig om. Men det är klart att Allsvenska klubbar är intresserade om man har gjort 20 mål i serien.

Vad är viktigt för dig när du väljer vilken klubb du ska spela för?

– Med tanke på min ålder så kan det vara så att man värderar ekonomin högre än om jag varit typ 23. Sen har den olika betydelse beroende på vart jag väljer att spela. Stannar jag i Allsvenskan exempelvis är ekonomin en del av ett större paket men den ska fortfarande vara rätt med Allsvenska mått mätt, avslutar Antonsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!