Stockholm

Tyska fotbollslegendarer sågar egna förbundet

Tyskland är utslaget från gruppspelet i VM, för andra gången i rad.
Tyskland är utslaget från gruppspelet i VM, för andra gången i rad. Foto: TT

Sist i gruppen 2018 – och missat slutspel även 2022.Efter två raka jättefiaskon i VM efterfrågas nu omtag i det tyska fotbollsförbundet.De måste vända på varenda sten, säger den tidigare landslagsspelaren Michael Ballack.


Trots seger med 4–2 mot Costa Rica i den sista gruppspelsomgången blev Tyskland, för andra världsmästerskapet i rad, utslaget i gruppspelet.

Tyskarna gjorde vad som krävdes, men i och med Japans skrällseger mot Spanien så avancerade japanerna och spanjorerna till åttondelsfinal.

— Varenda position i DFB (tyska fotbollsförbundet) måste ifrågasättas, även tränarens. Det handlar inte om Hansi Flick (förbundskapten) personligen, det handlar om tysk fotboll och att bygga ett lag igen som spelar bra fotboll och som går långt, säger Ballack till tv-kanalen Magenta, enligt nyhetsbyrån DPA.

— Tyskland har blivit av med sitt rykte som ett mästerskapslag. Vi måste få respekt igen. Vi har kanske fokuserat på andra saker de senaste åren, det måste vi rätta till nu.

Sami Khedira, som var med och vann VM med Tyskland 2014, är enig med Ballack.

— Det är ett träningsproblem. Vi har spelarna, men fotboll är mer än så, fotboll är också mentalitet, säger Khedira till ARD.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.