Få din uppdatering på vad Sanna Kallur gör idag!
Få din uppdatering på vad Sanna Kallur gör idag! - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Christine Olsson/TT

Sanna Kallurs liv efter friidrotten: Familjen, barnen och nya karriären

Kvällens gäst i Hellenius hörna är ingen mindre än Sanna Kallur, en av Sveriges stoltheter inom häcklöpning. Sanna la springskorna på hyllan för några år sedan, så vad gör hon idag? Det har Nyheter24 tagit reda på!


Sanna Kallur föddes den 16 februari 1981 i Huntington, New York. Redan som drygt 20-åring vann hon sitt första internationella mästerskap i häcklöpning, och bara fem år senare år 2005 kammade hon hem samma pris för seniorerna. Sedan dess har hon vunnit priser både i VM och OS.

Sanna Kallur är gravid – väntar sitt tredje barn

Sedan några år tillbaka har hon lagt löparskorna på hyllan – åtminstone karriärmässigt. Istället väntar hon sitt tredje barn. Till Motherhood berättar hon om känslan över graviditeten och hur det är att vänta barn när man är över 40 år.

– Största grejen är väl att magen ”ploppade” jättetidigt den här gången. Jag känner mig nästan höggravid fast jag bara kommit halvvägs. Men jag mår bra och har klarat mig från illamående, precis som i de tidigare graviditeterna, säger hon i intervjun och förklarar att det fanns en viss oro med tanke på åldern, men att det lugnat ner sig.

Vad jobbar Sanna Kallur med i dag?

Även om proffskarriären inom löpning har legat på hyllan sedan fem år tillbaka, är Sanna Kallur fortfarande aktiv. Hon driver en onlinetjänst vid namn Vibes, med fokus på träning och hälsa tillsammans med sin syster Jenny Kallur.

Jenny och Sanna Kallurs relation i dag – är både systrar och kollegor

Systrarna Kallur har nyligen utökat sin onlinetjänst med träningspass för mammor, något Sanna Kallur menar att hon själv saknade information kring när hon varit gravid tidigare.

– Jag har själv känt mig lite osäker på vad och hur man kan träna som gravid, trots att jag skulle kunna räknas in som en ”träningsperson”, så nu med lite utbildning i bagaget tänkte jag bidra med att ”hotta upp” utbudet av träning som finns för gravida och efter graviditet. Man vill ju både göra knip- och magaktiveringsövningar, men också träna så vanligt och roligt som det bara går. Det tycker jag har saknats, säger hon till Motherhood.

Familjen: Sanna Kallurs partner och barn

Hon är sedan tidigare mamma till Majken, 9 och Stellan, 5, som hon har tillsammans med sin man Klas Kallur. Nu väntar familjen ytterligare tillskott!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.