Nick Bollettieri utanför sitt hem i Florida förra året. Arkivbild.
Nick Bollettieri utanför sitt hem i Florida förra året. Arkivbild. - Foto: TT

Legendarisk tennistränare död

Legendariske amerikanske tennistränaren Nick Bollettieri har avlidit. Han jobbade med några av världens största idrottsprofiler och hjälpte inte mindre än tio spelare bli världsettor, däribland Boris Becker, Andre Agassi, Monica Seles och systrarna Serena och Venus Williams.


Bollettieri avled i sitt hem i söndags och blev 91 år gammal.

Han jobbade aktivt länge, efter att han fyllt 80 år, och blev 2014 den fjärde tränaren i historien som valdes in i tennisens Hall of Fame. Där finns hittills också sex av de spelare han tränade.

Bollettieri byggdes upp sin egen tennisakademi som öppnade i Florida 1978 och revolutionerade talangutvecklingen inom sporten.

"Vår sport har förlorat en av våra mest passionerade tränare och förespråkare. Nick var alltid positiv och hade förmågan att få det bästa ur alla som hade lyckan att få jobba med honom", skriver Billie Jean King, den förra världsettan, på Twitter.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.