Stockholm

Nytt svenskt återbud – Ribom lämnar Norge

Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild.
Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild. Foto: TT

Ännu en svensk längdstjärna missar helgens världscuptävlingar i norska Beitostølen.Emma Ribom, som inlett längdsäsongen strålande med två raka sprintsegrar, känner sig krasslig."Kroppen svarar inte som hon är van", säger landslagsläkaren Rikard Noberius.


Fakta: Svenska truppen till Beitostølen

Damer: Maja Dahlqvist (sprint, distans), Johanna Hagström (sprint, distans), Ingrid Hallquist (sprint, distans), Frida Karlsson (sprint, distans), Lovisa Modig (sprint, distans), Jenny Solin (sprint).

Herrar: Edvin Anger (sprint, distans), Jens Burman (distans), Emil Danielsson (sprint), Truls Gisselman (sprint), Calle Halfvarsson (sprint, distans), Anton Persson (sprint, distans), William Poromaa (distans), Eric Rosjö (distans), Oskar Svensson (sprint).

Programmet:

Fredag: sprint, klassisk stil, damer och herrar, kval/finalpass (9.30/12.00).

Lördag: 10 km, klassisk stil, damer och herrar (10.00/12.15).

Söndag: mixedstafett, 4x5 kilometer (13.00).

Fram till torsdagens bakslag hade det varit en perfekt säsongsöppning för Emma Ribom. Hon tog hem sprinten i Sverigepremiären i Bruksvallarna, och följde sedan upp det med att stå överst på pallen även i de två inledande världscuphelgerna.

Både i finländska Ruka och i norska Lillehammer tog Ribom hem sprinten.

Men i Beitostølen i helgen blir det någon annan som drar längsta strået. Ribom är den senaste i raden av svenska åkare som tvingas ställa in sin medverkan, och ersätts i sprinten av Lovisa Modig.

"Kroppen svarade inte på det viset som hon är van under dagens träningspass, och vi tog därför gemensamt beslutet att avbryta helgens tävlingar. Det är en försiktighetsåtgärd för att förhoppningsvis kunna förebygga – eller åtminstone förkorta och mildra en eventuell infektion", säger landslagets läkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Sedan tidigare har både Ebba Andersson och Anna Dyvik skickats hem från truppen. Andersson testades positivt för covid-19 medan Dyvik känt av lättare symptom i luftvägarna.

Även den norska truppen har haft en hel del sjukdomsproblem. Herrstjärnan Johannes Høsflot Klæbo kommer inte till start i Beitostølen på grund av en segdragen förkylning, och på onsdagen testades norska längdchefen Espen Bjervig positivt för covid-19.

Senaste nytt

"Mondo är vår trofé – älskar sporten"

Publicerades: 2 timmar sedan

Ullmarks Boston stoppade Toronto

Publicerades: 3 timmar sedan

Nascar förbjuder tv-spelstricket

Publicerades: 3 timmar sedan

Protester mot saudisk sponsring av fotbolls-VM

Publicerades: idag 03:52

Här är ligan som kan bli världens största

Publicerades: idag 03:32

United klart för final – möter Isaks Newcastle

Publicerades: igår 22:54

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.