Calle Halfvarsson under sprinten i Beitostølen.
Calle Halfvarsson under sprinten i Beitostølen. - Foto: TT

Halfvarsson på pallen i Beitostølen: "Ville mer"

Calle Halfvarsson blev trea i världscupsprinten i norska Beitostølen.33-åringens första pallplats för skidsäsongen efter diskningen i Ruka.Skönt, äntligen! Efter några försök, säger han i Viaplay.


Halfvarsson var en av fyra svenskar att ta sig vidare från kvalet. Oskar Svensson (8), Edvin Anger (18), och Anton Persson (27) lyckades också ta sig vidare till kvartsfinal. Men väl där var det Halfvarsson som imponerade mest.

33-åringen vann sin kvartsfinal men var sedan nära att ryka i semin. Efter en tät kamp fick Halfvarsson nöja sig med en tredjeplats och förlita sig på tid för att ta sig till finalen. Det skulle dock visa sig att han inte hade behövt oroa sig. Hans tid var tre sekunder snabbare än segraren i den andra semifinalens och han kunde boka in sin andra final på lika många världscupsprintar denna säsong.

"Ville mer"

Finalen var också den jämn, Halfvarsson var näst sist när den sista stigningen började, men lyckades kämpa sig upp till tredje plats.

— Det är skönt att få kliva upp på pallen. Sedan ville jag mer i dag, det kändes som att det var vinstläge i dag. det strular sig lite och sedan orkar jag inte riktigt i sista backen, säger Halfvarsson, som individuellt senast var på världscuppallen i Falun i mars, i Viaplay.

Fransmannen Richard Jouve och den italienska skrälltvåan Simone Mocellini var före denna gång. Halfvarsson medger att det är lite surt att inte få kliva allra högst upp.

— Jo men så är det. Man satsar ju på att vinna och som vi sade innan: När Klæbo är borta är det ett helt annat läge. De är vassa de här också men det är lite mer öppet när han är borta.

"Hoppas det håller i sig"

Halfvarsson tog sig till final även i Ruka, där han slutade femma, med fyra norrmän framför sig. Ett resultat han följde upp med en fjärdeplats i 10-kilometersloppet dagen efter. Det såg ut som att han skulle få kröna helgen med en pallplats, men han diskades i jaktstarten.

— Jag vet att jag har varit i bra slag tidigare, så det är bara att fortsätta träna och hoppas att det håller i sig, säger Halfvarsson.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!