Zlatan Ibrahimovic har haft problem med en knäskada sen i våras
Zlatan Ibrahimovic har haft problem med en knäskada sen i våras - Foto: Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved / Luca Bruno

Zlatan om comebacken: "Skulle vara fel att sätta ett datum"

Zlatan Ibrahimovic, 41, har fått spendera första halvan av Serie A-säsongen från sidlinjen. Nu uttalar sig svensken om när en comeback kan bli aktuell.
– Det skulle vara fel att sätta ett exakt datum, säger han till La Gazetta dello Sport.


Zlatan Ibrahimovic, 41, har kämpat med knäskada han ådrog sig i våras. Under hösten har han opererats och därmed inte spelat en minut för AC Milan den här säsongen. Men nu börjar svensken närma sig en comeback. Ibrahimovic är med på Milano-klubbens träningsläger i Dubai, men tränar individuellt. I en intervju med La Gazetta dello Sport ger Ibrahimovic sin syn på när han kan komma tillbaka från skadan.

– Det skulle vara fel att sätta ett exakt datum, hade det hängt på min vilja hade jag spelat första matchen för säsongen. Jag kan inte ta en plats i laget bara på grund av mitt namn. Spelar jag så måste jag sätta avtryck annars är det bättre att sitta på bänken eller läktaren, säger Ibrahimovic till tidningen.

Zlatan: "Inte samma ego som för tio år sen"

I intervjun med La Gazetta dello Sport berättar även "Ibra" att han kan komma ta en annan roll i laget än tidigare.

– Jag har inte längre det ego jag hade för tio år sen. Idag är jag mer mogen och ansvarsfull. Jag vill hjälpa de yngre spelarna och står till förfogande för tränaren, det är han som bestämmer.

Ibrahimovic väntas vara tillbaka från sin knäskada i början av nästa år.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!