Björn Borg, 66, har tjänat stora pengar genom åren.
Björn Borg, 66, har tjänat stora pengar genom åren. - Foto: Stella Pictures

Björn Borgs förmögenhet: Miljonlönen och lyxlägenheten

Björn Borg, 66, är en av Sveriges största idrottsstjärnor genom tiderna och framgångarna är minst sagt märkbara på den forna tennisspelarens ekonomi. Nyheter24 har kikat närmare på Borgs förmögenhet och inkomst – och den går inte av för hackor.


Björn Borg, 66, har gjort sig ett namn både innanför och bortom Sveriges gränser och anses av många vara en av världens absolut bästa tennisspelare genom tiderna.

I bagaget har han nämligen, under sjuårsperioden mellan 1974 och 1981, elva singeltitlar i Grand Slam-turneringen, däribland fem raka från Wimbledon och sex från Franska öppna. 

Björn Borgs förmögenhet har dolts väl

Under framgångsåren valde Björn Borg att flytta till Monte Carlo – något som inte togs väl emot på hemmaplan. 

– Då var jag en skattesmitare – det var hemskt, fruktansvärt att jag flyttade. Medan när Ingemar Stenmark gjorde samma sak, då var det ”lycka till”, har Borg tidigare sagt till Expressen.

Men faktum är att flytten till Monte Carlo, och sättet som Borg hanterat sina finanser under de senaste åren, gjort det nästintill omöjligt för utomstående att få en inblick i hans förmögenhet. 

– Det har då och då gjorts försök av skattemyndigheterna att kartlägga Borgs tillgångar, men det går inte att följa eller beskatta den större delen av hans intäktsflöden, har författaren Jan Söderqvist, som år 2020 släppte boken "Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg", sagt till Expressen.

Här kan du läsa om skidikonen Ingemar Stenmarks förmögenhet och pengar.

Björn Borg har dragit in 450 miljoner på sitt namn

Men klart är att Björn Borg, både under framgångsåren och därefter, gjort stora pengar – inte minst på sitt eget namn. Genom varumärket Björn Borg ska 66-åringen nämligen ha fått omkring 450 miljoner kronor fram till år 2016 då han fick den sista utbetalningen av royaltyupplägget, enligt Di

Ångrar att han försökte sälja Wimbledonpokaler

År 2006 berättade Björn Borg, med spekulationer om att han skulle vara i ekonomisk kris som följd, att han tänkte sälja sina Wimbledonpokaler. Men i efterhand är han inte helt nöjd med tilltaget.

– Kanske inte en av de smartaste grejer som jag har gjort. Jag vet inte vad som flög i mig. Det var väl kanske lite av en för tidig vårstädning. Det var ett dumt beslut, sade han till Idrottens affärer och avfärdade samtidigt ryktena om finansiell utblottning.

Björn Borgs pengar i dag – drar in miljonlön

Det råder fortfarande oklarhet i exakt hur stor Björn Borgs förmögenhet är. Klart är dock att han plockar ut en minst sagt bekväm årslön.

Borgs fastställda förvärvsinkomst låg, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, nämligen på 1 515 244 kronor under 2020, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. Dessutom hade 66-åringen ett överskott av kapital som landade på 702 366 kronor.

Björn Borg bor i lyxlägenhet med frun Patricia Borg

Sedan 2019 är Borg bosatt i en 176 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm. Lägenheten är värderad till 19,3 miljoner kronor och där huserar han tillsammans med frun Patricia Borg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.