Tiril Udnes Weng och Anne Kjersti Kalvå jagar Frida Karlsson i Tour de Ski.
Tiril Udnes Weng och Anne Kjersti Kalvå jagar Frida Karlsson i Tour de Ski. - Foto: TT

Norskorna: Frida kan också ha en dålig dag

Frida Karlsson, 23, har kopplat ett järngrepp om Tour de Ski.Men de norska konkurrenterna har inte gett upp.Hon kan ha en dålig dag hon också, säger Anne Kjersti Kalvå.


Fakta: Så fortsätter Tour de Ski

Etapp 5, fredag 6 januari: Val di Fiemme, Italien, sprint, klassisk stil, damer och herrar, kval och finaler (klockan 10.00/12.30).

Etapp 6, den 7 januari: Val di Fiemme, 15 kilometer, masstart, klassisk stil, damer och herrar (11.45/13.30).

Etapp 7, den 8 januari: Val di Fiemme, 10 kilometer, masstart, fri stil (finalklättring), damer och herrar (11.00/12.45).

Tour de Ski har varit Frida Karlssons show. Med tre etapper kvar att åka har svenskan cirka en och en halv minut till godo på de värsta konkurrenterna.

Med andra ord pekar mycket på att när touren summeras på söndag är det med Frida Karlsson som totalsegrare. Närmaste konkurrenterna, norskorna Tiril Udnes Weng och Anne Kjersti Kalvå, har dock inte gett upp men de är medvetna om att det inte är något optimalt norskt utgångsläge.

— Det är fortsatt tre tuffa lopp, hon kan ha en dålig dag hon också. Vi har inte gett upp, säger Kalvå.

"Inget annat än ett fall"

Tiril Udnes Weng är tvåa i sammandraget. På frågan om vad som kan stoppa Frida Karlsson från att vinna touren konstaterar hon följande:

— Det är väl inget annat än ett fall för hennes del som kan stoppa henne då, det hoppas jag inte att hon får, så det kommer bli tufft, säger hon.

En annan norska, Heidi Weng, huserar på nionde plats och är nästan tre minuter bakom Karlsson. Norskan, som har tagit hem Tour de Ski vid två tillfällen tidigare, menar att det fortfarande kan hända en del för Frida Karlsson på de sista tre etapperna.

— Det går upp och ner, vi har sett att plötsligt har man en dålig start på en klassisk sträcka, där kan man tappa massa sekunder, det är väl kanske det. Har du plötsligt en jättedålig dag så blir det en minut och då kan det vara andra som gör det bättre, säger hon.

Då kommer nådastöten

Svenska landslagschefen Anders Byström är väl medveten om att Karlsson har slagläge. Men att nådastöten kom under onsdagens etapp vill han inte påstå.

— Jag förstår att ni vill att jag ska säga det. Men jag har hela tiden sagt att Tiril Udnes Weng är favoriten så det får vi hålla fast vid. Det är en sprint i Val di Fiemme, det kan tas in en del sekunder där. Men givetvis har Frida ett kanonläge, säger han.

TT: När tror du att nådastöten kommer?

— Sista hundra metrarna på Alpe Cermis, då kommer definitivt nådastöten.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.