Stavhopparen Armand Duplantis med flickvännen Desiré Inglander under Idrottsgalan.
Stavhopparen Armand Duplantis med flickvännen Desiré Inglander under Idrottsgalan. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Stella Pictures

Mondo Duplantis och Desiré Inglanders festkväll med stjärnparet: "Klickade direkt"

Mondo Duplantis, 23, fick lämna Idrottsgalan utan ett endaste pris, men han och flickvännen Desiré Inglander, 21, hade en lyckad kväll ändå och knöt nya band med ett annat hett idrottspar.


Världsrekord, VM-guld och EM-guld, Armand Duplantis vann allt som gick att vinna 2022. Ändå svek svenska folket den 23-årige stavhopparen som åkte ut i sista gallringen i Jerringpriset och inte ens hamnade topp tre. 

Istället gick priset till Nils van der Poel, som även tog hem tre andra priser – samtidigt som Duplantis blev utan. 

– Jag kan inte klaga. Nils har förtjänat allt han vunnit här i kväll efter det han gjort för Sverige. Jag kommer gå hem och vara nöjd med kvällen ändå. Nils fick det perfekta avskedet här i kväll, säger Mondo Duplantis till Sportbladet.

Här kan du läsa om hockeyikonens ilska mot svenska folkets beslut: "Pinsamt".

Armand Duplantis stöd till Marcus Ericsson 

En som hamnade topp tre i Jerringpriset, var kanske något oväntat Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson, 32. En insats som imponerade på Duplantis, som ju är uppvuxen i USA där det klassiska motorloppet går. 

– Det var underbart, jag växte upp i USA och jag vet att Indy 500 är en stor grej. Och att han vann det, jag tror det är större än folk inser här i Sverige, säger han till Expressen.

Marcus Ericsson med sin flickvän Iris Tritsaris Jondahl och prinsessan Sofia under Idrottsgalan 2023. Foto: Claudio Bresciani/TT

Desiré Inglander: "Klickade direkt" 

Marcus Ericsson och Mondo Duplantis var nominerade i samma kategorier och gick båda bet på alla priser – men det verkade inte gå någon nöd på dem trots det.  

Tillsammans med flickvännerna Desiré Inglander och Iris Tritsaris Jondahl sågs de båda idrottsstjärnorna mingla både innan och under Idrottsgalan. 

– Vi känner inte varandra sen tidigare, men vi träffades nu på en fördrink och vi klickade direkt. De är supertrevliga, säger Desiré Inglander till Expressen och får medhåll av Iris Tritsaris Jondahl:

– Vi hade aldrig träffats innan, men hon är en supertrevlig tjej. Vi klickade direkt bara. Så jag hoppas att vi kan hänga mer i kväll, säger hon. 

Här kan du läsa om Armand Duplantis miljonregn efter världsrekordet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!