Det regnar miljoner över Armand "Mondo" Duplantis.
Det regnar miljoner över Armand "Mondo" Duplantis. - Foto: Christine Olsson/TT

Duplantis miljonregn – efter världsrekordet: "Klart man vill ha lite pengar"

Tidigt under måndagen stod det klart att Armand "Mondo" Duplantis kirrade VM-guldet i stavhopp med ett nytt världsrekord. Inte nog med medaljen så belönades 22-åringen med en rejäl bonus.


Under natten till måndag svensk tid slängde sig det sportsliga stjärnskottet Armand "Mondo" Duplantis hela 6.21 meter över marken, ett stavhopp som säkrade 22-åringen världsrekordet – och dessutom sitt eget rekord ännu en gång.

Så mycket tjänar Duplantis efter VM-guldet

Inte nog med att han kammade hem VM-titeln så skulle vinsten även visa sig på bankkontot.

– Just nu tänker jag inte så mycket på pengar, utan mest på mitt eftermäle, säger Duplantis som nu kan titulera sig som den bäst betalde friidrottaren i hela världen.

Enligt Expressen får varje världsmästare en rejäl bonus på 70 000 svenska kronor av det internationella friidrottsförbundet.

Bildkälla: Christine Olsson/TT

"Klart jag vill ha lite pengar"

För världsrekordsinnehavare blir det dock en extra slant i plånboken – hela en miljon kronor, närmare bestämt.

– Så här. Om du hade sagt till mig att jag skulle kunna ta guld och slå världsrekord, men inte tjäna några pengar… det hade varit helt okej. Samtidigt: det är klart att jag vill ha lite pengar. Men det är inte det viktigaste för mig, säger Armand Duplantis i en intervju med Expressen.

Det är däremot inte bonusen som ger de största inkomsterna, berättar Duplantis agent Daniel Wessfelt.

Så mycket pengar får Duplantis av sponsorerna

Det är från stjärnans tre största sponsorer som guldgruvan gömmer sig. Vid en guldmedalj aktiveras kontrakten och där är bonusarna minst tio gånger större.

– Alla vill ju att man ska vinna, det är det allt handlar om. Pengarna från det internationella friidrottsförbundet är ganska små summor. Det är mindre än vad han tjänar på en vanlig tävling, förklarar Daniel Wessfelt.

Bildkälla: Christine Olsson/TT

Det ska Duplantis lägga vinstpengarna på

På frågan om vad Duplantis ska lägga vinstpengarna på, förklarar han att en hel del lär gå till den relativt nya lägenheten i Stockholm där han bor med flickvännen Desiré Inglander.

– Jag har inte spendarbyxorna på, i alla fall. Jag har flyttat till Stockholm, så det är lätt att spendera mycket pengar på möbler och andra saker till lägenheten, skrattar världsmästaren i intervjun med Expressen.

Om du är nyfiken på att veta mer om Duplantis kärlek Desiré Inglander kan du klicka här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!