Stina Nilssons chanser att bli uttagen till VM i februari är små, enligt Björn Ferry
Stina Nilssons chanser att bli uttagen till VM i februari är små, enligt Björn Ferry - Foto: Anders Wiklund/Nisse Schmidt/TT

Björn Ferrys utspel mot Stina Nilsson gör följarna rasande: "Varenda jävel..."

På måndag tas truppen till VM ut, och chanserna för Stina Nilsson, 29, ser mörka ut. Enligt Björn Ferry är hennes plats "körd om inget oförutsett händer", och det uttalandet har gjort flera av hennes Instagramföljare upprörda.


Skidskytten Stina Nilsson gör sin tredje säsong sedan bytet från längdskidor, och hittills har säsongen varit tuff.

Hon har blivit petad från världscupen och nedskickad till IBU-cupen. Och hennes chanser att få en plats i skidskytte-VM med start i februari är små, i alla fall enligt Björn Ferry.

– Ledningen har ju sagt att allt är öppet och att de väger in både de senaste och de historiska resultaten, men det är klart att det känns som att de ska mycket till, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Stinas VM-plats känns körd om inget oförutsett händer.

Istället tror Ferry att Mona Brorsson kommer tas ut till VM, med start 22 februari. 

Följarnas ilska – stöttar Stina Nilsson på Instagram

På Stina Nilssons Instagram riktar flera följare kritik mot Björn Ferrys uttalande, och stöttar istället 29-åringen. Här är några av alla hejarop i kommentarsfältet:

"Kämpa på Stina, bry dig inte om vad Björn Ferry säger"

"Tror Du kommer slå var enda jävel av alla negativa nejsägare på näsan. Du är envis med ett stenhårt pannben å kommer inte ge dig förrän du står högst på pallen. Ge dig inte Stina! Du är grym! Heja Dig" 

"Stina du är stark modig kvinna. Du har vunnit så många medaljer innan din intresse för skytte. Björn Ferry har vunnit många medaljer inom skytte men när han kom 17:e eller 24:e, 28:e till och med 38:e och 42:a det var säkert många ifrågasatte hans skytte. Skidskytte är nytt för dig och du kämpar sååå bra."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!