Henrik Stenson gör i Abu Dhabi.
Henrik Stenson gör i Abu Dhabi. - Foto: TT

Stensons ras – klarar knappt kvalgränsen

Henrik Stenson var ett slag från att missa den förmodade kvalgränsen i Europatourtävlingen i Abu Dhabi. 46-åringens första tävling på touren sedan den kontroversiella flytten till LIV-touren i somras.


Stenson som gick på 68 slag, fyra under par, under torsdagens första rond i Förenade arabemiraten, noterades för en 74-rond, två över par, under fredagens andra runda. Totalt är svensken två under par och ser ut att klara den förmodade kvalgränsen på ett under par knappt, tappa 44 placeringar och ligga delad 57:a inför helgens spel.

Alexander Björk stod å sin sida för ett lyft på 40 placeringar från torsdagen till fredagen efter en imponerande andrarunda på 65 slag, sju under par. Han ligger delad fyra som bäste svensk på åtta under par totalt.

Italienarna Francesco Molinari och Guido Migliozzi delar ledningen på tio under.

Ett par spelare hann inte spela klart den andra rundan på grund av mörker. Därav är kvalgränsen preliminär.

Amerikanska PGA-touren tillåter inte spelare på touren som också spelar på saudiska LIV-touren. Det gör däremot ännu Europatouren, DP World Tour. Ett domstolsbeslut i frågan väntas i februari.

Henrik Stenson, Sveriges förste och hittills ende herrgolfare att vinna en major (British Open 2016), blev fråntagen kaptensrollen för Europa Ryder Cup-lag efter fjolårets beslut att börja spela på LIV-touren.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.