Sebastian Söderberg är med i kampen om segern på Europatouren i Abu Dhabi. Arkivbild.
Sebastian Söderberg är med i kampen om segern på Europatouren i Abu Dhabi. Arkivbild. - Foto: TT

Söderberg jagar ledande trio i Abu Dhabi

66 slag på dagens runda.Går Sebastian Söderberg de sista 18 hålen på ett liknande imponerande sätt kan det bli en riktigt rolig söndag i Abu Dhabi.Svensken är bara ett slag från den ledande trion på Europatouren – trots ett misslyckat korthål.Jag försökte påminna mig själv om att jag spelade bra, säger han.


Irländaren Shane Lowry, italienaren Francesco Molinari och australiern Min Woo Lee står alla på totalt 13 slag under par efter tre rundor.

Söderberg är en av tre spelare – skotten Grant Forrest och fransmannen Victor Perez är övriga två – som bara är ett slag bakom när vinnaren ska koras på Yas Links i Abu Dhabi.

Men lördagens runda riskerade att förstöras sedan Söderberg behövt sex slag för att håla i på åttans par tre. 32-åringen, som innan dess noterat fyra birdies, hanterade den motgången galant.

Eller vad sägs om den här reaktionen på trippelbogeyn – birdie, eagle, birdie, birdie.

— Jag är glad att jag lyckades samla mig, för det kunde ha gått åt både det ena eller det andra hållet. Jag försökte påminna mig själv om att jag spelade bra, säger Söderberg i en videointervju med Europatouren.

— Bortsett från den blundern hade jag en ganska bra dag. Jag tror att det var väldigt viktigt att jag gjorde en birdie på nästa hål och fick lite rytm tillbaka, fortsätter Söderberg.

Alexander Norén står också inför möjligheten att nå en topplacering, tre slag bakom tättrion och på delad elfte plats.

Längre bak i fältet befinner sig Alexander Björk på fem slag under par efter en jobbig lördag, där det stod 75 slag i scorekortet.

Henrik Stenson lyfte spelet på den tredje rundan, noterade 70 slag och är på minus fyra inför söndagens avslutning.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.